Uppesittarkvällen

Julaftons morgon. Endast tomten är vaken. Vi har varit så proaktiva i år, så allt är typ klart, trots att vi ska fira hemma hos oss. Bra framförhållning med både mat och klappar. Eftersom det blev uppesittarkväll med betoning på uppe, igår för barnen (Oliver kunde verkligen inte somna efter att gästerna åkt hem och det slutade med att vi satt uppe och åt julskinkemacka sådär vid 23.30, pirrade lite i magen kan man säga), så sover nu alla. Utom jag. Kunde inte bestämma om jag skulle ut och springa en snabbis, men träningsvärken efter gårdagens benpass, fick mig istället att landa med kamerasladden som sällskap i soffan. Omringad av alla julkuddar och med granen som enda belysning.

23dec5

Spända på att gästerna ska dyka upp.

23dec66

Gosigaste julfoten.

23dec2

Traditionen, sedan ett par åt tillbaka, lutfisk (med mycket potatis, vitsås, ärtor, fläsk och kryddpeppar) på uppesittarkvällen.

uppesittarkvallen23dec

Middag framför granen.

pepparkaks-jultårta

Jag fixade en julig tårta till efterrätt. En pepparkaksstadstårta! Bottnar av mjuk pepparkaka, varvat med rårörda lingon och grädde blandat med karamelliserad mjölk. Den gick hem!

granen

Medan Oliver försökte somna på sitt rum la jag klapparna under granen. Han trodde sedan inte på att tomten landat på balkongen, knackat på på rutan, jag släppt in honom och han lagt klapparna där. Han sa att han visste att det var jag som gjort det. Smart fyraååring.

 

Hörs fortfarande djupa barnandetag inne från sovrummet. Om man kanske skulle ta den där rundan ändå. GOD JUL!

 

En reaktion på ”Uppesittarkvällen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s