Årets luciafirande

lucia5lucia1

I år fick vi till det. Ingen VAB på lucia och därmed hela TVÅ sockersöta firanden. Dagen började med vacker luciasång på TV. Barnen satt som klistrade.

Sedan blev det lämning på förskola (på storebros avdelning ville alla byta om till lussekläder redan på morgonen för att ”fira hela dagen”, jobb hemifrån (och tandläkare) för mig innan det var dags för att gå till lillasysters firande. Efter en, i efterhand, aningen märklig presentsituation, som jag i efterhand skulle kunna skriva en krönika om, var vi framme. Smått stressade, men förväntansfulla… Eftersom det där mest går småttingar blev det inget riktigt tåg, utan mer ”alla sitter i ring och sjunger tillsammans”. Hon som övat med hög stämma hemma, såg aningen förvånad ut, när hon och alla hennes små tomtevänner och deras föräldrar, samlats för att sjunga. Jag hade förresten frågat om hon ville vara tärna, tomte eller pepparkagsgubbe (vi hade ingen luciautstyrsel). Det vill hon inte. ”Nää luuuciiia” (med bestämd röst). Så fick det bli. Hon fick låna kusinens gamla krona. När man drog åt den på innersta åkte den, nästan inte, ned.

Blev en rätt snabb fika innan vi var tvungna att bryta upp för att gå vidare till Olivers firande. Semlan, som då tryckt i sig en hel del papparkakor, tyckte dock det var bra tid, för att ”gömma sig”. Hon liksom försvann. Men så hittade vi henne bakom en speciell stolpe som jag fick höra av en pedagog att hon har som favorit ”när det är dags”. Kö till toaletten och vi höll faktiskt på att komma för sent till firande nummer två, trots att vi var ute i så god tid. Men som tur var hann vi. Det var magiskt! Min lilla pepparkaksgubbe gick in först av alla och hans röst hördes högt genom alla melodier. Han hade tvekas i sista stund, inte vetat om han vågade vara med, men så tog han mod till sig. Bra beslut. Efteråt var han så nöjd och det höll i sig hela kvällen. En lyckad luciadag helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s