Sommaravslutning på förskolan

Igår var det sommaravslutning på förskolan. Som jag längtat. Det kändes speciell i år av flera anledningar. Det var barnens avslutning på förskolan eftersom de ska börja på ny efter sommaren. Semlan skulle vara med i år. Hon kunde faktiskt till och med fylla i några ord här och var på låtarna, tex på Valpen min tycker om att ha skoj, men man måste ha tålamod ”OJ OJ OJ” klämde hon i på högt och tydligt. Oliver hade övat flitigt. Pippis sommarvisa, Idas sommarvisa, you name it. Såg framför mig hur jag skulle stå tårögd och filma.

Och picknicken! Förra året var jag ju föräldraledig och hamnade i någon klassisk slags amnings- och blöjhärva precis innan vi skulle iväg och glömde i all hast mina, sedan någon dag tillbaka, nybakta kanelbullar hemma. Vi hade i alla fall jordgubbar, men sonen sneglade avundsjukt på filtarna bredvid där man hade både Ballerinakex, varmkorv, bullar OCH tårta. I år däremot, oj oj oj, vad mycket fika vi skulle ha med. Lite svårt att rodda med på jobbet, men i år skulle även mormor följa med och hon hade fixat. Termos, bullar från Valhallabageriet check!

När jag satt i ett möte innan lunch ringde de från förskolan. Storebror hade ont i magen, var hängig och skulle hämtas. TRE timmar innan sommaravlutningen! Och jag ba’ ”men… men….men….” Så fick det bli. Snälla mormor åkte hem med honom.

15 började det och jag drog dit. Storebror var hemma, pappan bestämde sig tydligen för att stanna kvar på jobbet. Möttes av världens busigaste och goaste lilla busfrö som var intresserad av allt annat än att sjunga tillsammans med de andra barnen och som mest bara åkta hem så snart festisen var slut.

Jorsåatte, en gosig liten tjej, 7-Eleven var i alla fall gott och jag fick med mig både ett par bullar och hallon från torget. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men oftast blir det ändå väldigt bra.

IMG_1313.JPG

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s