En utflykt til Järvzoo

En några kilometer lång träbro, mitt inne i vackraste skogen, bland nordiska djur. Vet inte om det bara är jag, men allra oftast, när jag är på djurpark, lyckas jag sällan se några djur  (är ju däremot bra för djurens välmående att de har stora inhägnader). Och så lyckas man alltid tajma in när djuren sover innan de ätit. Eller efter, då de dragit sig tillbaka och antagligen sover ännu djupare än innan.

IMG_8140IMG_8155

Addera en hel del gråt. Det började när vi skulle ur bilen. Storebror grät och skrek för att han trodde att djuren skulle äta upp honom. Detta följt av trots från alla håll och kanter.  Taskig attityd (eller hungrig mage, tydligen på glass – fick jag veta en miljard gånger, även efter en Sandwich, men antagligen på mat för efter lunch blev det aningen bättre). Vi pratar gåvägran, bäravägran, vagnvägran.

Första djuret vi kom till var vargar. Två stora sovandes. ”Vargarna är sover, nää dom är dööööda” ropade storebror, som inte alls trodde på att det verkligen var riktiga vargar.

Vi kunde sedan urskilja ett rådjur högt upp i en skogsdunge (det fanns tydligen kikare för 200 spänn i receptionen).

Och sovandes rävar. ”TITTA, TITTA, NU RÖR DEN PÅ SIG”

Trots i bildformat.


Vagnen kom väl till användning.

IMG_8150IMG_8152

Men annat blev det när vi kom till björnarna. Inget idé där inte. En björnmamma med tre galna kids. Hon hade full sjå med att rädda dem från varandra där de brottades, fånga dem när de klättrade upp från träden och rent allmänt hålla ordning på dem. Här hade många samlats och det var riktigt roligt att titta på. Dels för att de var så busiga och för att jag verkligen kände med björnmamman, hon var liksom jag.

IMG_8151

Höjdpunkter :

Selma: Springa i nedförsbacke
Oliver: Hinderbarnan
Mamman: Skogsluften, promenaden och björnarna

Summa summarum: Skön och trotsig dag i naturen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s