24 kilometer söndagslöpning och kräksjukehelg

Igår kom jag rätt in i en dokumentär om mexikanskt springfolk som levde helt avskärmade från allt och helt enkelt bara sprang. 30 mil på två dygn sprang de och tänkte att, om de kan så kan väl jag.
Nu blev det inte 15 mil, men i alla fall nästan 25 kilometer. Maraton minus 15 kilometer, så kan man också se på det. Eller såhär: UNDERBART!
Pratade igår kväll om att springa lite längre, men hade idag ont i en vad och fick för mig att dagsformen var riktigt dålig. Innan jag stack ut sa jag att det kunde bli mindre än tre kilometer, eller mer… ”Var ska du springa så vi vet om vi ska ut och leta?” fick jag som svar. Har jag mentalt ställt in mig på något brukar jag köra på det. Var fanns det ingen plan för då, men det blev: Hornsberg, Norrmälarstrand, city, Vasastan, Hagaparken, Sundbyberg.
Uppladdning: Fruksot med mina småttingar, ett ägg, en macka med leverpastej, en med jordnötssmör, två kaffe. Ut direkt! Perfekt väder och det onda i vaden försvann. De sju första kilometrarna kändes segast, sedan gick det bara bättre. Vid 18 km fick jag ny energi och fast jag då nästan var hemma körde jag en extra femkilometersrunda (ja men en femma klarar man ju i vilket skick som helst (även efter två mil)). Vårfeeling, strålande sol, en gnutta magsjukefobi (läs nedan), en lång fest i lurarna och massa positiva vibbar. Supertaggad helt enkelt.
Sträcka: 24 kilometer 640 meter
Hastighet: 5 min 29 s/km
Tid: 2 timmar 15 min.

Annars då? Första helgen på länge utan planer, utan visningar av lägenhet och så vidare. Det tajmade lillasyster, 1,5 år, med sin första magsjuka. Det brakade loss fredag eftermiddag då jag fick bud om att köpa hushållspapper istället för bubbel på väg hem från jobbet (kan hända att jag slog till på båda) och att det var oklart om der var kräksjuka eller om hon ätit för många korvar. Det var kräksjuka. Stackars sötnos. Nu mår hon bättre men semlan 7 månader är tillbaka, väldigt kramig, ledsen och vill bara vara i famnen.

Kanske den första riktiga vårhelgen (sova med öppen balkongdörr osv) har alltså varit lugn och faktiskt väldigt skön. Varit inne och myst (just torka spyor koncentrerades ändå till fredagskvällen) med lillasyster med att vara ute i det superhärliga vädret. Vallat storebror på trehjuling och senaste tillskottet sparkbräda, glass och kaffe i solen, löpning, som sagt, god mat. VÅRKÄNSLOR!😍☀️🏃🏻‍♀️🎉

En reaktion på ”24 kilometer söndagslöpning och kräksjukehelg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s