Transportlöpning igen

God morgon fredag! Det blev många kramkalas med kokhet febertjej innan jag spände fast springryggsäcken (som jag packade igår kväll) och stack iväg. Första kilometern på 4,40 gick ju över förväntan eftersom jag inte sprungit (eller tränat!) sedan den 10:e (?) december. Att det senare gick något segare är ett tydligt tecken på att kondition faktiskt är färskvara och alla rödljus och övergångsställen när jag kom in till de centralare delarna av stan. När man står stilla 20 sekunder här och där blir det ju helt klart en sämre tid. I det stora hela: Behöver jag nog knappt skriva? Känslan när man kommit fram, duschat och fredagsfrukost väntar.

img_0322

Hisselfie innan transportlöpning.

Tror knappt jag haft ett sådant långt träningsupphåll förutom sista veckorna av graviditeten/precis efter förlossningen. Och till och med då har jag rört på mig betydligt mer i form av promenader. Utan rörelse i vardagen eller träning kommer diverse krämpor som ett brev på posten, speciellt när man sitter stilla, låst i samma position, framför datorn åtta timmar (var nog inte därför människan fick armar och ben) hela dagen och inte riktigt är van vid det efter föräldraledighet med mera. Men, den ena förkylningen har verkligen avlöst den andra och när man jobbar hela dagarna, och hämtar eller lämnar på dagis förutom det, går man inte direkt ut och går en promenad i kalla svarta kvällen, när man är förkyld, efter det. Nu hoppas jag däremot på att kunna införa nya rutiner. Trist när viljan och motivationen verkligen finns där, men det är annat som sätter stopp.

Trevlig fredag på er!

 

 

2 reaktioner på ”Transportlöpning igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s