Sista dagen av föräldraledigheten

Ännu en sensommardag i september. Och den här dagen tror jag faktiskt att jag alltid kommer att minnas. Inte bara för att den har varit hur bra som helst. SISTA DAGEN PÅ MIN FÖRÄLDRALEDIGHET.

img_5042

Lek i Vasaparken i morse.

 

Den här veckan har gett en känsla av sista av allt. Att jag inte kommer hinna umgås med mina älskade små barn mer. Men så är ju såklart inte fallet. Morgnar, kvällar, helger… Antar att det är som det ska, skulle ju inte vilja att inte känna såhär – klar med att vara med det finaste jag har. Riktigt såhär kändes det inte förra gången – då visste vi att vi snart ville ha fler barn. Det har hela tiden känts så långt fram och känslorna dök upp som bakom ett hörn när jag sprang 15 km/h. Kan inte fatta att det gått ett år, ETT ÅR!

Och vilket år! Från att hon var ett litet knyte som bara sov hela tiden tills hon blev en stor och väldigt busig och gosig tjej som springer omkring hela tiden. Och från en busig och trotsig tvååring till en treåring med fantastiska funderingar. Intensivt, galet och stundvis även stressigt. Men när jag blickar tillbaka kommer jag dock att se rosa moln och sockersöta minnesbilder.
Till något positivt mitt i denna end of föräldraledighets blues. Är glad över att börja jobba. Har nytt jobb och det känns fantastiskt roligt på alla sätt och vis. Förutom det – kommer kunna äta mat utan att torka mat på väggarna, inget gnällmultitasking och förväntar mig ÄVEN att kunna gå på toaletten själv. Vad L U G N T det kommer att bli!!

Semlan kände nog att det var något på gång – en tidig separationsångest, för hon, som i vanliga fall sommar på direkten mellan 19 och 19.30 höll sig vaken tre nattningsförsök, en 5,5 kilometer kvällslöparrunda och somnade vid nio.

Vi får se vad som händer på bloggen nu när det är slut på våra ”lediga” dagar tillsammans. En sak är säker, nya tider.

3 reaktioner på ”Sista dagen av föräldraledigheten

  1. Lycka till med nya jobbet och jag håller tummarna för att du vill fortsätta blogga någon dag i veckan. Snart är det dags för förskole inskolning för lillasyster och jobb för mig med. Efter att någon av oss har varit hemma i dryga 3 år så är det tillbaka till verkligheten-spännande och skrämmande!

    Gilla

  2. Lycka till med den nya vardagen! Visst är det med blandade känslor en går tillbaka till jobbet. Själv börjar jag på halvtid i januari, ser fram emot det samtidigt som det känns jättejobbigt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s