Idrottens dag 2016

Blev en snabbvisit och vagnpromenad till Idrottensdag i Hagaparken idag. Selma kramade Bamse, Oliver satt mest i vagnen och var lite småsjuk och så kollade vi på kusinen som provade på alla möjliga sporter. Man kunde göra allt! Dans, boxning, löpning, fäktning, kampsport, skridskor, gymnastik, ridning, badminton, hockey, innebandy, och så vidare, och så vidare.

Vilket fantastiskt intiativ och sätt att uppmärksamma ungdomsidrott. Jag blev så inspirerad till barnidrott och blev sugen på att gå hem och googla allt från knatteskutt till vilken ålder man kan börja på olika idrotter. Själv höll jag på med alla möjliga idrotter under hela min uppväxt och önskar att mina barn också kommer att tycka om att röra på sig. Som förälder antar jag att man får vägleda, ta intiativ och heja på men inte pusha alltför hårt. Men det ger ju så mycket glädje och energi! En annan sak jag funderar på är hur mycket man orkar – gick själv aldrig på dagis utan var hemma om dagarna, tänk när de små går på förskolan till 16-17, vilket egentligen är alldeles för sent för små sötnosar, och så ska de vidare på aktivitet efter det, känns som att det blir lite för mycket. Men antar att många aktiviter är schemalagda på helgerna, i alla fall i de yngsta grupperna. Idrottar era barn?

3 reaktioner på ”Idrottens dag 2016

  1. Vår son började med gympa när han var 3. I början var de uppdelat i stationer men sedan märkte vi alla föräldrar att barnen helst vill köra hinderbana om och om igenom den stora idrottshallen. Så nu blir de så varje gång. Man vill ju att de ska ha roligt och inte bara bli tillsagda gör så men inte så. Annars kör vi på filosofin mycket rörelse och lek ute och regelrätt träning när barnen kommer fråga efter det.

    Gilla

  2. Siri, som precis har fyllt 3 år, går på gymnastik. Hon började i vintras. Det är en redskapsbana samt voltgolv, ringar m.m. som de får prova. Ingen som leder utan vi föräldrar går runt med sitt barn. Passet är en timme långt med paus för frukt och dricka på mitten, söndagar kl 10. Perfekt! Idrottshallen är bara 2 min promenad hemifrån dessutom, vilket underlättar enormt!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s