Regnig semestermåndag och tips på semesterläsning

Gåvagnsrace mellan syskonen så att svetten lackat och lillasyster somnat pladask. Nu springer hon omkring utan problem. Blir lite frustrerad när hon går in i möbler men det är till och med så att hon har satt sig ned för att vända vagnen för att sedan gå åt rätt håll. Heja heja!

I bakgrunden har vi haft på Trassel, som ingen riktigt kände för att koncentrera oss på. Vi fick ju lite Rapunzel-feeling efter dagens leksaksval. Stod mellan Spiderman-docka (han tycker dock att de ser lite läskiga ut, full förståligt), en ponny (Pinkie Pie, som saknades i samlingen) och Rapunzel. Bra val!

IMG_3280.jpg

Regnig semesterdag, vilket vi egentligen var helt ovetandes om, eftersom vi spenderade den på köpcenter. Hade ärenden på Apple Store, men i väntan på min tid hann vi med en hel massa butiker. Några leksaker, nödvändigheter och uppdatering av semester-pockets. Ser framförallt fram emot Murakami, som är en av favoritförfattarna.

På tal om böcker. Har nyligen avverkat tre riktigt bra. Sätter betyg, vilket avgör vilken eller vilka ni bara måste läsa, eller i vilken ordning.

färjan.jpg

Färjan. Av Mats Strandberg, en av författarna till Cirkeln. En svensk Steven King säger DN. En författare som nyligen sett serien The Strain (som ni för övrigt ska se). Men en begåvad sådan. Att det kändes som att författaren sett serien, eller läst boken, innan han fattade tag i pennan, gjorde inte det minsta. Förskräckligt spännande och välskrivet. Träffsäkra person- och miljöbeskrivningar med utomordentliga liknelser. Så även jag kom på mig själv med att då och då vara på plats på Färjan. Varje nytt kapitel fick blodet att isa sig och fick även en målande påminnelse om varför jag aldrig gillat sådana där båtar. 3,8 av 5.

avdelning73.jpg

Avdelning 73. ”Lättläst” mumlade jag till min poolgranne som småskrattade och undrade om det var stor text. Men ni vet sådana där svenska deckare där det bara flyter på och man kan läsa dem i ett svep. Underbart såhär på sommaren. Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant är en fristående fortsättning på Visning Pågår, som jag läste förra sommaren – och som jag då med spänning väntade på fortsättningen, men liksom glömde bort. Väldigt spännande och en handling som går något utanför ramen för ”vanlig svensk deckare”. Vi får lära känna kriminalinspektören, huvudkaraktären, Emma Sköld som nyss vaknat upp ur sin fem månaders långa koma och är mer eller mindre handlingsförlamad. Det är hela tiden ett måste att läsa vidare för att veta hur det ska gå med hennes dotter, och med henne själv när ondska tycks härja utanför sjukhuset salar. Nu måste jag bara köpa ”trean”. 4 av 5.

IMG_3325.jpg

Kvinnan på Tåget (The girl on the train) av Paula Hawkins. Bästsäljare både på New York Times Fiction Best Sellers 2015 och på Pocketshop just nu. Fullt förståligt och otroligt välförtjänt. Jag har nyligen läst ut boken, men den är fortfarande med mig – tecken på riktigt bra bok, inte bara en bok i mängden – en bok man kommer att minnas. Författaren har en tanke bakom allt. Paula Hawkins, vilken fantastisk författare! Boken är en psykologisk thriller, first person-narrativa ur tre kvinnors perspektiv. Deras öden flätas ihop och spänningen trappas upp. Man vill veta. Det går bara inte att lägga ifrån sig den. 5 av 5.

LÄS DEM!

Och fyll gärna på med egna tips.

En reaktion på ”Regnig semestermåndag och tips på semesterläsning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s