Sol och pool med mina små

Fredag, storebror ledig, 20 grader varmt tidigt på morgonen, kidsen väckte mamman 05.50,enligt väderappen skulle det börja regna vid tolv (vilket det aldrig gjorde). Vad gör man? STICKER OCH BADAR!

Därmed: Utomhus-badpremiär för i år, varm sådan.

IMG_1935.jpg

Drog till utomhuspool där vi klockan åtta (kändes dock som förmiddag) nästan var först på plats. Men tiden går fort när man har roligt och snart hade en hel del barnfamiljer, skolklasser och diverse andra sol- och badglada människor anlänt. Vi insåg även att några vi känner plötsligt låg på filten bredvid. Kul för Olli som fick bada en stund med sin kompis.

IMG_1949.jpg

Hur resonerar förresten ni andra föräldrar kring solskydd på bebisar? Jag har hela tiden tänkt att det är mycket bättre att smörja in än att bränna, för man kan ju inte undvika solen helt, men det har gått upp för mig att väldigt få verkar smörja in sina småbarn på grund av kemikalierisker. När Olli var bebis och vi bodde i Shanghai var det knappast något man pratade om där – alltså att man inte fick använda solskydd, men det är ju inte det mest ekologiska landet heller om man säger så. Där luften är skadlig att andas. Och vad är värst? Solens farliga strålar eller kemikalier i skydden?

IMG_1946.jpg

Åh utomlandsfeeling! Det var en sådan där perfekt sommardag, som man en normal svensk sommar kan räkna på en-två händer. Så varmt i luft och vatten så man inte behöver reflektera över om man ska doppa sig mer än till knäna. Så man kunde vara i hela tiden och bada gång på gång på gång.

Vid halv ett tutade vi hem och de små somnade ganska snart gott i vagnen. Väl hemma passade jag på att köra ett Sats Online-pass, crosstraining – som är svettigt i vanliga fall, men som var badsvettigt idag. Hela dagen är badsvettig! Vilken högsommarvärmen! Blev en sen lunch för oss alla innan vi duschade och fixade oss. Nu är det helg hörrni! Hoppas ni har en lika härlig sommardag som vi.

6 reaktioner på ”Sol och pool med mina små

 1. Det finns smörjor utan nanopartiklar och sånt. Eco cosmetics heter ett märke. Finns en blogg som heter kemikaliepappan som har skrivit om giftfria solkrämer, googla. Vi smörjer och använder kläder som solskydd. ALDRIG osmort och avklätt, ser det som oerhört ansvarslöst att inte skydda barnen mot solen!

  Gilla

 2. Vi smörjer vår dotter med vanlig solkräm för barn och gjorde även hennes första sommar då hon var 10-12 månader gammal. Det rådet fick vi av BVC. På vårt nuvarande BVC fick vi dock veta att man endast ska använda solkräm som inte går in i huden, vilket enligt BVC finns på vanliga apoteket. Men eftersom lillebror bara är tre månader så smörjer vi inte alls utan undviker solen helt. Fast det går ju såklart inte med er lilla Selma!

  Gilla

 3. Jag smörjer båda våra, 3 år och 7 mån, där huden inte täcks av kläder. Använder då, som Lisa skrev, Solkräm från eco cosmetics spf 50+, den finns i två olika varianter en som bara heter Kids och en som heter Baby and kids. Kan verkligen rekommendera den!

  Gilla

 4. Vi smörjer och skyddar med kläder, han får bada med t-shirt. Ibland tar vi av den kortare stunder men hänger vi vid sjön känns det bäst med både och. Allra bäst vore väl UV-kläder. Jag tänker som så att hellre smörja än bränna. Sverige är ändå ett skyddat land och Apoteket noga så jag köper alltid solkräm där. Sen vet jag inte exakt vad som finns i krämen men jag vågar nog ändå lita på att apotekens solkrämer är bättre än att inte smörja alls och bränna…

  Gilla

 5. Gud så skönt! Men hur gör du när du badar med två så små ensam? Är det inte jättestressigt att ha koll på dem samtidigt?

  Jag smörjer inte in vår 8 månaders. Skugga och kläder kör vi på. Testade en solkräm från ECO cosmetics en gång men tyckte den var otäck i konsistensen, typ helt fettig och konstig, och luktade dessutom sådär unket som parfymfria grejer kan göra. Kanske hade jag otur och fick en gammal produkt eller nått, men jag blev jättebesviken för jag hade hört bra om dem.

  Gilla

 6. Använd solkräm för känsliga barn, den går inte in i huden utan bara ligger som skydd utanpå!
  Dessutom nanopartiklar går inte in i krippen. Dom är förstora för att komma igenom alla hudlager. Bättre att smörja än inget alls!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s