Mors Dag

Grattis på Mors Dag alla mammor!  Speciellt till min egen mamma. Har ni blivit firade? Hoppas det!

IMG_1759

För mig är det min tredje Mors dag, min första som tvåbarnsmamma och dagen till ära firar jag dessutom exakt 2,5 år som mamma. Den 29 maj och därmed blir Olli 2,5 år idag.

Oliver hade dock lite svårt att förstå det där med Mors dag. Kort och presenter, han trodde jag fyllde år. Men när vi berättade att det var alla mammors dag och vi även ringde och sa grattis till våra mammor – mormor och farmor, tror jag att han förstod. Tror.

IMG_1763IMG_1762

Själv blev jag bjuden på god frukost Fick en snygg bikini att ha i Spanien, en tjusig fotoram och ett urtjusigt kort. Fanns tydligen jättemånga roliga kort med djur och så vidare på, men han tyckte absolut att jag skulle få det här kortet. ”Vad stå dä?” hade han frågat. ”Mamma, ha en fin dag” sa pappan och då var det bara så att jag skulle ha det…

IMG_1764

…och en fin dag har jag haft, väldigt fin. Badhusbesök, lekparksbesök, efter graviditets- och etterbarn-pers på femman, god middag.

När jagnattade Olli sa jag ”Vilken mysig mors dag jag haft, jag älskar att vara din mamma” varpå han svarade ”Ja älska däj åsså mamma”. Jo, då är det en bra dag allt.

Och nu 21,40, sitter jag här med en Nespresso, mammadagen till ära, och funderar på om mina små barn båda två kanske borde dra ner på en powernap per dag. Alltså till noll för den ena och en för den andra. Eller så är de fortfarande för små för det. Men mer eller mindre hela kvällarna går nu oftast åt till att natta. Semlan – åtta månader nästa vecka, är fortfarande igång här. Tur att hon är så söt så man får hål i tänderna.

4 reaktioner på ”Mors Dag

  1. Min tvååring som också är född i november slutade sova middag strax innan jul, å det har gått super bra. Nu somnar hon på som en stock 19:30 varje kväll, innan kunde vi hålla på i timmar.

    Gilla

    1. Intressant! Han har aldrig somnat snabbt, om man jämför med lillasyster som oftast somnat på en gång man lagt ner henne, så vi får se om det kanske är dags snart:)

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s