Födelsedag med mera

IMG_1358IMG_1362

Igår firade vi pappans födelsedag. Det blev en väldigt lugn dag utan gäster, med tanke på . Vi får ta igen det i veckan. Storebror var i alla fall nöjd med presenterna vi köpt, speciellt med kortet på apan med tårtan. Gissar på att favoriten var New Balance skorna.

IMG_1373

Till frukost blev det ingen tårta – enligt önskemål, men jag gjorde amerikanska pannkakor med blåbär, banan och nutella. Och cappuccino. Första dagen som storebror kunde äta efter magsjukan.

13.jpg12.jpg

Vad hände förresten med vädret? Har varit ute minimalt sedan i onsdags (på tok för lite för att behålla förståndet, har verkligen ett behov av att komma utanför hemmet då och då). Hur som helt så blev jag överraskad. Negativt överraskad. Från 25 grader till 5 grader på bara några dagar. Vad är det för skitland det här egentligen, rent ut sagt (ibland får man klaga på vädret). Det enda sättet att vända det till något positivt måste ha varit att det faktiskt var skönt med frisk luft efter kräkkarantänen.

Så pappan var på svensexa i lördags. Ändå var det nog jag som var mest sliten. Den där nattningen när vi var ensamma hemma gick sådär. Magsjuke Olli ville gå och sova, men starka semlan vägrade ligga ner i sängen utan kröp, stod, klappade händerna. Till slut fick de båda somna i soffan. Vid elva skulle jag bära in dem och då vaknade de båda. Efter en stund behövde Olli byta blöja igen. Selmis var ledsen så vi fick ta med henne ut i hallen och sätta henne i vagnen (ville inte ha med henne runt och omkringkrypandes på golvet i dessa magsjuketider). Resulterade i att hon blev väldigt ledsen. Och pigg. Framåt tolv fick Olli nog av lillasyster och framåt ett satt vi alla uppe och kollade på sluttampen av Eurovision. Somnade väl sådär vid halv tre. Addera halsont som inte vill gå över, sanerings-heltidsarbete, att inte kunnat slappnat av i fem sekunder med kräkfobi, spyor som flugit kors och tvärs.

Summa kardemumma – en utvilad kropp och joggingvagn känns avlägset. Men hej, nu är det en ny vecka. Trevlig måndag på er!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s