Asiatisk räkgryta med sötpotatis

asiatisk-räkor.jpg

Delar med mig av ett recept jag lagat i veckan.

Ingredienser:

  • 2 sötpotatisar
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • några cm ingefära
  • en röd chili
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 burk kokosmjölk
  • räkor efter smak
  • hönsbuljong
  • koriander efter smak
  1. Skala östpotatisarna och skär dem i stora tärningar. Koka i cirka 10 minuter. Skala räkorna under tiden.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Finhacka ingefära och chili. Fräs allt i olja i cirka tio minuter.
  3. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt koka i 20 minuter.
  4. Häll i kokosmjölk och låt koka upp. Tillsätt slutligen sötpotatisen och räkorna och toppa med koriander.

IMG_1375.jpg

Med tanke på att det heter SÖT potatis skulle man kunna tro att den inte är lika nyttig som vanlig potatis. Det är den, minst lika nyttig. Sötpotatisen är fullproppad med antioxidanter, vilket i sig gör den till ett bättre val jämfört med den vanliga potatisen. Den är också rik på C- och E-vitamin, innehåller betakaroten, koppar, kalium, folat och järn.

Och så är det ju så gott. Olli trodde dock att det var morot, med tanke på både utseende och smak. När jag berättade att det inte var morot utan sötpotatis utbrast han ”duu är sötpotatis mamma”, ”duuu kan va sötpotatis simla”. DU kan vara sötpotatis.

2 reaktioner på ”Asiatisk räkgryta med sötpotatis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s