En hälsning från kräkkarantänen

Idag har han inte kräkts något. Peppar peppar. Det var två riktigt jobbiga dygn vi hade här hemma. Förväntade mig att det skulle bryta ut för fler av oss igår under fredagen den 13:e, så nu hyser jag inget agg mot otursdagen längre, men än behöver det ju inte heller vara över. Peppar peppar igen.

Vet inte om det gäller tvååringar i allmänhet, men han verkade inte riktigt medveten om när spyorna skulle komma – eller så mörkade han det bara. Hinken stod bredvid, men den hann vi nästan aldrig dit med. Så oftast satt både han, jag och soffan i ett enda blött kräkbad (ja, jag har kräkfobi och halten stresshormoner i blodet blinkar nu rött). Sådant som innan man hade barn skulle tänka försöka skaka bort tanken på. Men nu bara, deal with it.

IMG_1356IMG_1352

Lördag idag eller? Pappan är på svensexa eller dagen och kvällen så vi är isolerade i sjukstugan för tredje dagen i rad.

Men idag mår i alla fall lille älsklingen som tur är aningen bättre. Har ätit en macka som han fått behålla. Dock knappt sovit något alls, till skillnad från föregående dagar då han bara kräktes och sov hela tiden. Men det är inte heller alltid så lätt när man har en busig lillasyster som försöker få igång oss.

IMG_1348

Han vill såklart att jag ska sitta med honom i soffan, men det är inte långa stunder det nyblivna busfröet till lillasyster låter mamman sitta stilla hos sjuka storebror. ”Näe mamma, simma kollar på jag” säger han irriterat och gömmer sig kudden. Och är hon inte alldeles inpå honom lyckas hon krypa till farliga sladdar eller utom synhåll för att hitta på bus. Eller ställa sig upp mot saker och dra ner saker över sig. Eller så behöver hon bara äta eller sova eller byta blöja.

IMG_1323.jpg

Vi såg i att Den Gode Dinosaurien, som vi sett på bio ett par gånger, äntligen går att köpa på iTunes Store. Passande och vi har såklart sett den flera gånger om. Någon var så ivrig så hann inte riktigt ställa in skärmdelningen. Men att titta på datorn, riktigt nära, är mysigt det med.

Och ikväll: EUROVISION i Stockholm. Go Frans, go Frans! Tror ni Sverige tar hem segern för andra året i rad? Mysfest med mina små. Såg att det inte börjar förrän 21.00, men mina småttingar kan ju överraska bra, speciellt kvällar då de ska nattas samtidigt (kanske någon som vet vad jag menar).

Hoppas ni har en härlig lördag!

En reaktion på ”En hälsning från kräkkarantänen

  1. Hoppas inte pappan smittar någon på svensexan då, samt ja kräkfobi har man nog allt, men man måste ju som du säger

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s