Fixeliklättertrixbus

IMG_1064.jpg

Upptäckt kökslådorna och redan förbannad över barnlåset.

IMG_1028.jpg

Bra där, hjälp mamma städa lite.

IMG_1057.jpg

Fantasifull gardin-bilrace med storebror som resulterade i högt skratt.

Rubriken sammanfattar selmis just nu. Väldigt glad, busig, gosig, rolig och stark liten tjej. Och från att ha varit världens lugnaste bebis som bara hängt med överallt har hon fått en stark vilja – att få vara nere på golvet eller marken och krypa, trixa, utforska – ta sig hit och dit, upp och ner. Den innebär att inte vilja 1) sitta i vagnen 2) vila när det finns annat som är mer intressant 3) amma, om hon inte är riktigt riktigt hungrig. Nej, krypa, krypa, krypa och utforska. Så länge hon får göra det är det glada miner, väldigt glada. Och så tvärsom till motsatsen.

Storebror uppfattar hennes bus och har fastnat i ömsom ”mamma, nää, siimma (kallar lillasyrran det) tar den” ömsom ”min lillasyster, min syster” och ska väcka henne så fort hon somnat för att han vill vara med henne. Men efter en urgullig gnällsession idag lyckades jag förklara för honom att hon kanske inte bara vill ta hans saker ifrån honom utan att hon kanske vill leka. Och jag tror faktiskt att det fungerade för efter de lekte de så bra tillsammans. Väldigt roliga tider nu helt enkelt, roliga och intensiva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s