Vår Valborg och recept på bjudmat

IMG_0983.jpgIMG_0981.jpgIMG_0995.jpgIMG_0999.jpgIMG_0991.jpgIMG_0992.jpgIMG_0997.jpgpotatissallad.jpg

Vi hade båda kusinfamiljerna över på besök. Presenter från Sydafrika, snacks och ballonger. Väldsns trevligt sällskap och maten blev god. Majbrasa blev det också, men jag stannade hemma med semlan som redan sov för natten. De andra kom tillbaka perfekt tid för en sen efterrätt och glassbuffé.

Till förrätt hade Micke och Lotta slängt ihop den godaste förrätten jag någonsin ätit i mitt eget kök. Den bara måste vi kopiera och göra om. I det stora hela var det sashimi, jalapeno, avokado sådär så det blev krämigt och gott, chili, koriander. Magiskt!

Vi bjöd sedan på något så våriga som potatissallad och kyckling. Utgick från potatissalladen. Finns det någon bättre vårmat? Kändes passande helt enkelt. Kycklingen blev dessutom väldigt saftig och god. Kan verkligen rekommendera att laga det här om ni ska bjuda många. Vi åt och åt, och åt och ändå har vi rester som skulle räcka till ännu en fest.

Potatissallad med yoghurt och kapris (ca 8-10 portioner):

  • 2 kg potatis (vi hade färskpotatis)
  • 1 stor gul lök
  • 1 burk små kapris
  • 1-2 dl coktailkapris
  • 1 kruka persilja
  • ca 1 dl majonäs
  • ca 1,5 dl grekisk yoghurt
  • ca 2 msk dijonsenap
  • 3 msk pressad citron
  • salt och peppar
  1. Koka potatisen mjuk. Låt kallan helt och dela eventuellt i mindre bitar.
  2. Finhacka gul lök och persilja.
  3. Blanda gul lök, persilja, kapris, majonäs, yoghurt, dijonsenap, citron, salt och peppar.
  4. Vänd ner potatisen och låt stå i kyl i minst två timmar.

Marinad till kycklingben eller kycklinglårfilé:

  • 2-4 klyftor vitlök
  • 2 msk ingefära
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1/2 dl flytande honung
  • 3 msk olja
  1. Riv vitlök och ingefära fint och blanda alla ingredienser.
  2. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar och häll ner marinaden.
  3. Låt stå i minst två timmar.
  4. Tillaga kycklingen i ugnsform.

En reaktion på ”Vår Valborg och recept på bjudmat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s