Milpremiär och en fin vana

Imorse var det pappans tur att lämna och vi tjejer hade bästa förmiddagen. Först åt vi frukost, lekte och så vidare. Och efter det:

  • Jogg/joggingvagn.
  • Hem för dusch för mig och bad för semlan. Hon badar i baljan bredvid mig i duschen och tycker att det är väldigt roligt att sitta och plaska, sjunga och leka med badankorna.
  • Svepa in oss i handdukarna, amma och mysa.
  • Post workout-fika på balkongen – Energibröd med Green Choice’s jordnötssmör (bästa) med 99,5 & jordnötter och banan. Och kaffe. Samt lek på filt i värmen.

Men ni hör, endorfiner, endorfiner, endorfiner. Åh vad vi gillar det! Båda två.

milen-joggingvagnIMG_0988

Idag blev det förresten två premiärer.

1) Distansrekord efter semlan och första milen sedan sommaren 2014 då Oli var lika gammal som semlan är nu. 10 kilometer, yey!

2) T-shirt premiär för i år. Ja, efter en stund var jag bara tvungen att ta av mig tröjan. Varm sol, varm luft, gröna träd, fågelkvitter, ekorrar som sprang över vägen, glittrande vatten. Underbara tider.

Så hur gick milen? 58:34 minuter. 05:51 min/km. Sådär halvjobbigt. Men kanske inte så konstigt med tanke på att jag, förutom lördagens 6 kilometer, inte sprungit mer än fem kilometer på två år. Men heja, heja vad skönt det var! Speciellt efteråt. Lite skönt utmattad sådär, men efter ett par timmar fullt återhämtad.

4 reaktioner på ”Milpremiär och en fin vana

  1. Så härligt det låter! Bra jobbat med milen. Jag längtar ihjäl mig efter att springa. Ska dock ta det lugnare denna gång och vänta tills Ivar är åtminstone upp mot tre månader. Efter förra graviditeten började jag mycket tidigare och fick en del problem med bäckenbotten. Du känner inte av något sådant?

    Gilla

  2. Wow! Det var starkt jobbat med milen! Du har inte tappat farten i alla fall (inte i mina ögon mätt!) Själv var jag på gymmet idag och ”joggade” i 6 minuter och gjorde ”styrka” i 20 minuter. Jupp det var min workout 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s