Surfers

När man kommer på sig själv med att försöka gå in gratis i mitten av busset. Eller när man febrilt letar i handväskan (handväskan! inte skötväskan) efter våtservetter att torka av skon med, utan resultat. Mamma på vift!

I helgen var jag ut en kväll på egen hand för första gången på länge. Därav separationsångest de luxe. Semlan och jag har suttit ihop i sex månader och innan det i nio – ja, förutom någon gymtimme här och var. Men att inte vara hemma på kvällen, under nattning och borta i flera timmar är något helt annat. När jag väl kommit iväg kändes det ändå helt okej. Och hemma hade det gått bra. När jag messade vid 21.20 satt de alla uppe och kollade på Gladiatorerna. Sedan hade de, vid andra försöket, lyckats samnattats. Och semlan hade för första gången druckit ur flaska, en stor flaska mammamjölk.

Så vad gjorde jag under tiden? Jo, firade Emelies födelsedag. Först hemma hos henne där vi, ett gäng på 10-15 glada chicas, blev bjudna på bubbel och goda ostar. Så trevligt. Och trevligt att få prova på en ny restaurang. En väldigt bra sådan.

surfers-sthlm7IMG_0666surfers-sthlmsurfers-sthlm1IMG_0665surfers-sthlm2

Surfers. Ett, för mig,  nytt ställe. Men som jag nu kan glädjande kan berätta om och tipsa alla mina ex bosatta i Shanghai-vänner om. När man bott i Kina i flera år saknar man nämligen Kinamat. Svensk kinamat är svensk kinamat och så smakar det inte alls i Kina. Sichuanmat är näst intill omöjlig att få tag på. Sichuanvalen på vanliga svenska Kinarestauranger är inte äkta. Dessutom beställer man där aldrig in en varsin rätt utan många som man delar på. Smaker, kryddor, en smakfest i munnen helt enkelt. Surfers kunde sin sak. För att citera deras hemsida ”Kina är platsen för mat men Sichuan är platsen för smaker.”

Så Stockholms motsvarighet till Sichuan Citizen (ett ställe man som Shangi-bo besökt flertalet gånger och ofta tar sitt Sverige-besök till, till och med Carl Philip var där en kväll). Drinkmenyn var fantastisk. Mycket ingefära, chili, färska frukter. Skulle lätt kunna gå dit bara för den och gav ordentliga Basil Drop-vibbar. Fast min drink var faktiskt ännu godare än Basil Drop. Chengdu Schnaza  hette den. Mango, gin, mynta, honung, ingefära. Maten var utsökt. Friterad tofu, dumplings i en gudomlig sås, godaste revbenen jag ätit på svensk mark, broccoli, smakrika räkbollar och en utsökt och korianderrik sallad.

Sammanfattningsvis en lagom stimmig och sen middag, bra musik, trevligt sällskap, väldigt god mat och drink, som sagt, i en snygg och genomtänkt miljö.

 

3 reaktioner på ”Surfers

  1. Och jag var där när prinsen var där 😉
    Detta ska jag lägga på minnet. Nästa sthlmsbesök (utan barn) får det bli! Kanske slå påsarna ihop?
    Kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s