Halsbands- och smoothielycka

IMG_0501.jpgIMG_0502.jpg

Storebror kom springandes mot mig med ett halsband när jag hämtade honom idag. ”Till dääääj mamma, du fåååår den”. Mammalycka!

När vi kom hem upptäckte även semlan halsbandet och det kan nog vara det finaste hon sett. Hon blev helt tokig av iver. Och smått ilsken om hon inte fick det.

Något annat som var populärt var dagens mellanmålssmoothie på blandade bär, banan, yoghurt och ingefära. Oli drack två stora glas, mamman ett och mycket känslor på slemis-fronten även där. Mer, mer, mer. Så gott och fina smoothie-läppstiftsmustacher därefter.

IMG_0516.jpg

Men nu är smoothien borttvättad och de bygger koja på golvet. Inget fel på fantasin!

Lade förresten ut vår Babybjörn Babysitter på Blocket igår och nu kom det nyss någon och köpte den. 650 spänn, kastning! Det gick snabbt. Och kanske låter lite märkligt, men nästan lite sorgligt. Ja, nu är det slut på den lilla bebistiden.

6 reaktioner på ”Halsbands- och smoothielycka

   1. Min dotter är 5,5 månad nu. Tycker babysitter har varit guld, ställa i badrummet bla när man duschar, men hon börjar växa ur babysittern och nu vet jag inte hur jag ska göra, får väl lägga henne på en filt på badrumsgolvet 😊 En annan fråga, ger du Selma gröt varje dag? På mitt bvc sa de att jag ska ge gröt varje dag nu när jag fortfarande ammar, det minskar tydligen risken för glutenintolerans. Hur länge har du tänkt amma?

    Gilla

   2. För oss gav det sig själv, hon vägrade sitta i den längre. Började med att sitta på golvet/åla men nu är det bara gåstolen som gäller👍😊

    Nej har inte varit noga med sådant. När storebror var liten bodde vi utomlands och där fick vi inga sådana råd. Han var dock en riktig ammare som totalvägrade att äta gröt tills han blev typ 10 månader (åt bara majskrokar och typ en halv klämmis och smakade frukt innan), men han gick ju upp i vikt (11,5 kg vid halvåret haha) och blev sedan ett ordentligt matvrak. Den här gången har jag blivit så överraskad av att hon faktiskt visar stort intresse för att äta annat! Men annat än bara slicka lite på frukt startade vi med ganska nyligen, har lyssnat mkt på henne och i takt med att hon verkar vilja smaka har hon fått göra det. Har inte hört något speciellt från BVC utan de har bara frågat ”verkar hon intresserad? Då kan hon få” osv. Ammar i stort sett alla måltider men äter jag en macka och hon verkar intresserad får hon suga lite på brödet osv. Grötsmakisar har hon fått några gånger och då ätit ett par skedar sådär, vill gärna hålla skeden själv och prova men får då inte i sig så mkt än😆 Vi tycker inte det är någon stress och det finns inte så mycket forskning kring det. Tror bara det är att köra på och erbjuda smakportioner eller mat så alla blir nöjda! Men som med äldre barn och oss vuxna: lite av varje, när man väl börjar smaka/äta annat än mammamjölk. Med storebror helammande jag väl typ nio månader (började då äta en portion gröt förutom amningen per dag, totalvägrade som sagt innan och mkt envis haha) och slutade helg vid året, det tyckte jag kändes väldigt lagom! Vi får se den här gången och när hon är redo att börja byta ut måltider men tror det är något som sker successivt. OJ vilken uppsats det blev nu haha😊👍 hur länge tänker du amma? Någon plan?😊👶🍼

    Gilla

  1. Tusen tack för svar. Jag kanske inte ska stressa upp mig över gröten, ger några skedar då och då (även om det mesta rinner utanför munnen 😂).
   Amningen funkar jättebra för oss så hade tänkt fortsätta så länge dottern vill. Ett dilemma är att jag gått ner mycket i vikt av amningen och därför vill jag kanske trappa ner den. Samt att pappan skulle kunna vara mer hemma med henne utan mig. Vi har inte fått henne att ta flaskan eller napp så därför har pumpning inte varit aktuellt, så som längst har har jag kunnat vara borta nån halvtimme innan hon vill tutta.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s