Smakisprinsessan

Semlan kan numer gå under namnet smakis-prinsessan. Eller mattjuven. När jag ställer fram något på bordet, speciellt på storebrors barnstolsbricka som är bredvid hennes egen, liksom kastar hon sig över. Kämpar för att nå med sina armar, båda samtidigt. Attackerar!2016442137112911_sbig.jpg2016413191796400_sbig.jpg201644213711720_sbig.jpg

Får hon en bit äpple, melon, kiwi eller päron som man håller i handen jobbar hon med hela kroppen för att suga och gnaga – mina två små tänder där nere, i sig så mycket som möjligt. Hon kan inte få nog. Hon har även fått smaka gröt, smörgåsrån och macka. Och lite annat som min frukostgröt, klämmisar och så vidare. Hon är minst sagt intresserad. Vill gärna hålla själv, både mat och sked. Hon tvekar inte på att ta nästa tugga. Dessutom viskar, mumlar hon ofta något glatt när hon äter. Men än så länge får hon inte i sig särskilt mycket. Smak är just vad det är. För övrigt ammar jag alla måltider, men hon får smaka något när resten av familjen äter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s