När pappan lämnar

2016413835346430_sbig.jpg

Vilken dag vi hade igår! Var ute i stort sett hela dagen, förutom gymmet och lunchen. Storebror ville aldrig gå hem från lekparken och inte direkt vi heller. Min lilla klätterapa! Han klarade att klättra upp själv i steg-klätterställningen. Något han då utvecklas tidigt på min lilla skatt är 1) klättrandet 2) styrkan 3) längden 4) aptiten. Haha! So true. Mamman gick 18 000 steg och var lite trött i kroppen framåt kvällen. Dessutom kör bra träningspass tre dagar i rad.2016413835346901_sbig.jpg

På tal om vila. Och LYX för en tvåbarnsmamma. Pappan har nu börjat lämna storebror på förskolan två dagar i veckan. Inget man reflekterar över med första barnet, men att vara föräldraledig med en liten bebis, som faktiskt sover ganska länge för att vara bebis, och behöva dra upp, rutiner, klä på, overaller, promenera. Just lämning. Hela förmiddagen går åt till sådant fläng. Och när jag väl begett mig iväg brukar det rulla på med promenad, gym eller ärenden. Men nu! Imorse drog vi oss till halv nio. Eller mig. Gick upp och fixade kaffe och frukost och hon sover fortfarande. Tio över nio. Kanske bör tillägga att storebror gick upp 05.50 i den här åldern. Men nu börjar hon vrida på sig och snart vaknar hon min lilla solstråle, med samma glittrande leende som varje dag. Och vi kan ta förmiddagen som den kommer. Inget fläng, bara skönt häng! Hoppgunga, Nyhetsmorgon på i bakgrunden, leksakshav på golvet, kaffe, bebislek, krypträning, you name it. Det är vi värda nu. Kaffeskål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s