Godaste vardagsmaten just nu: Halloumi stroganoff

Sveriges Mästerkock, grönt te och Marabou 70% cocoa sea salt pecan. Om de små sover? Selmis höll rutinerna kanonfint hela dagen – ingen jättelång powernap och somnade gott som hon brukar vid halv åtta. För att sedan vakna och vara jättepigg och jätteglad igen. Nu har hon nyss somnat om efter att ha suttit med här i soffan och bankat med storebrors stekspade och kastrull. På tal om kök…

Wow vilken god vardagsmiddag jag fick till ikväll. Gillar ni halloumi bara måste ni testa. Oerhört gott med lite vego och röda linser också. Halloumi är väl ändå godare än falukorv? En smakrikt, saftig och enkel gryta på sådant som man oftast har hemma. Serverade med couscous och sallad, men hade även fungerat med ris eller ett gott bröd.2016330205006931_sbig.jpg

  • 1 dl torra röda linser
  • 200-300 gram halloumi
  • champinjoner
  • morötter
  • gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 dl valfri grädde, jag hade havregrädde
  • 1/2 burk krossade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 skvätt balsamvinäger
  • timjan, salt och peppar
  1. Koka linserna enligt instruktionerna på förpackningen och eventuellt tillbehör.
  2. Skär halloumi och morötter i tunna stavar. Skiva svampen. Hacka löken och stek den några minuter. Tillsätt sedan morot, champinjoner och halloumi.
  3. Tillsätt tomatpuré, grädde, krossade tomater, buljongtärning, vinäger och timjan. Rör ner linserna. Koka upp och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med valfritt tillbehör eller grytan som den är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s