Den absolut godaste pizzan

20163202110434461211084_sbig.jpg2016319213257852_sbig.jpg

Igår gjorde jag den absolut godaste pizzan. Egen tomatsås, mozzarella, chevre, rödbetor, champinjoner, lite honung och ruccola. Chevre och rödbetor är hela grejen! Använde mig av en färdig surdegs-pizzadeg.

Tomatsås:

  • I burk krossade tomater
  • Salt
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • Basilika

Fyllning:

  • 3-4 rödbetor
  • 200-300 gram chevreost
  • Mozzarella
  • Ruccola
  • Champinjoner
  • Honung

Gör såhär:

  1. Förkoka rödbetorna i cirka 20 minuter. 
  2. Dela löken i klyftor och stek med vitlök i oljan. Häll över krossade tomater och kryddor. Låg koka i cirka 30 minuter. 
  3. Ta bort löken eller gör som jag och lägg ut den på pizzan med såsen. 
  4. Lägg ett lager med riven ost på tomatsåsen. 
  5. Skiva rödbetorna tunt och lägg dem på osten tillsammans med chevreost och champinjoner.
  6. Peppra och ringla över honung.
  7. Grädda i ugnen och servera med mycket ruccola.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s