Grönt är skönt

20163161933144361_sbig.jpg

Jag är inte vegetarian och jag har aldrig funderat på att bli. Däremot vet vi ju nu för tiden att animaliska produkter kan leda till en mängd välfärdssjukdomar, skrämmande men sant. Tycker inte man bör utesluta saker helt ur kosten, men en sak är säker och det är att vi absolut inte behöver kött eller mejeriprodukter i alla våra måltider – och näringsämnen som man tror man går mist om då finns det gott om, av ännu bättre kvalitet, i grönt. Grönt är skönt!

Gårdagens middag. Blomkålssoppa med hembakt bananbröd, rotfruktsbröd med avokado och ruccola. Grönt är skönt!

Ingredienser 1 bananbröd:

  • 3 bananer
  • 5 ägg
  • 1 tsk honung
  • 1 dl olivolja
  • 4 dl mandelmjöl
  • 3 msk chiafrön
  • 3 msk psylliumfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa bananen med äggen till en smet. Rör ner kokosolja och honung och mixa.
  3. Blanda ihop mjöl, chiafrön, bakpulver, salt och psylliumfrön och rör sedan ner i smeten.
  4. Smöra en brödform med kokosolja och bröa med mandelmjöl eller valfria frön. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 25 min eller tills brödet är torrt i mitten.
  5. Låt svalna helt innan du skär i det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s