Fullkornsvåfflor till lunch

2016391333161790_sbig2016391333176792_sbig2016391333186953_sbig

Solsken, mars och våfflor. Är det vår eller vår nu eller? Till lunch blev det våffelpremiär. Gjorde dock inte frasvåfflor eller ”vanliga” våfflor – det får dock bli snart, mycket snart. Däremot slängde jag ihop en lite nyttigare variant av våfflor som jag tycker passar bättre som lunch. Oli skulle ätit fler och snabbare om det varit vanliga, men med kvargen som han kallar glass och som faktiskt smakar glass slank två stycket ner. Serverade med Arlas blåbärskvarg (+ protein) och ekologiska blåbär (+ antioxidanter).

Ingredienser ca 6 våfflor:

  • 2,5 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 msk smörGör såhär:

Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt mjölk, ägg och smält smör. Rör ihop och grädda! Ett tips för tunnare och aningen kristligare våfflor är mindre smet i järnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s