Sjukkoja och spännande bilder

2016371625321451_sbig.jpg2016371625317860_sbig.jpg

Idag tog 2-åringen sin allra första bild med iPhonen. Förstod inte riktigt varför han viftade med den framför mig i luften, men det resulterade i en hel bildserie på snoriga mamman och semlan. Det lyckades han med när jag försökte amma selmis i en koja under köksbordet. Dubbelhakan var framme. Likaså tutten som jag försökte erbjuda. Hon stretade emot, flaxade med armarna och var inte riktigt med på noterna – tror inte riktigt hon trivdes i kojan. Men duktiga Oli! Denna händelse har vi alltså nu förevigad i alla möjliga vinklar. Tänkter inte dela med mig av bilderna, men de ledde till ett gott och långt skratt.

Har ni förresten sett att man kan göra sin Facebook-profilbild levande nu? Ett bild som ett filmklipp. Man behöver inte ens klicka på play utan när man besöker någons profil rör bilden på sig. Lite som tidningarna i Harry Potter. Rena hokus pokus! Nu är jag 80-talist, men min första reaktion var att detta var ”neeeej”. Min andra var ”hjälp”. Tycker en stillbild räcker alldeles utmärkt. Vi tycker att vi är väldigt digitaliserade och det är vi, jämfört med för tio år sedan. Ändå inte. Hej virtuella framtid som våra barn kommer att växa upp i – vi står ännu på farstukvisten! Men det är som på 80-talet när folk fasade för videovåldet – debatten som uppstod när video blev vanligare i hemmen. Men det gick ju bra och det kommer nog det här också att göra ska ni se.

Så hur är det att vara hemma och vara dunderförkyld med viljestarka 2-åring och en 5 månaders när man själv bara vill ha ett seriemarathon i soffan, helst sova hela dagen? Det närmast vila jag har kommit idag är amning. Har bjudit på free flow av Lilla spöket Laban och läst Olis favoritböcker. Han kan läsa hur länge som helst men selmis ville mer attackera sidorna och smaka på dem. Efter ett par alvedon fick vi även till en koja i köket. Nu är i alla fall pappan hemma och jag har intagit vågrätt läge. Ikväll: mangosmoothie, nytt avsnitt av 30 grader i februari på SVT och kanske även skämskudde-premiär, Cirkus Magaluf på TV3.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s