Vårvinter och mammalugn

2016225112371710_sbig.jpg2016225112374211_sbig.jpg

Lite damm har jag väl inget emot, men jag mår nog allt smått psykiskt dåligt när jag vet att golvmoppen skulle bli svart om man drog den över golvet, eller när det fastnar ett halvt grustag under fötterna om man går barfota över golvet. Då vill jag knappt vara hemma – hemmet blir liksom o-mys-brukbart. Men så är det verkligen inte här idag. Nej, jag minns inte när det var så storstädat här sist. Allt är tipptopp och supermysig! Dessutom lyser solen.

Vi har nyss varit ute på åtta soliga kilometer med fåglarna som bakgrundskör, pre vår feeling i Hagaparken. När man får andra barnet blir dagarna väldigt annorlunda. Jag menar, om inte vi skulle iväg på någon aktivitet med storebror – eller som idag, förskolan – hade semlan och jag sovit länge och bara myst på förmiddagen – ni vet, Nyhetsmorgon, babygym, kaffe, gulligull. Men nu är morgnarna mer som ett långt fixarmaraton av utspillda glas, blöjor, påklädningar och så vidare. Så nu tar vi igen vårt lugna mys jag och semlan och njuter av tystnaden – hör till och med bilarnas brus nere på gatan och kylskåpets surr. Ett babybad på det! Fredagskänsla-läge på en torsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s