Lugnet efter stormen

20162111134519221_sbig.jpg20162111134517660_sbig.jpg

Någon annan föräldraledig, eller inte föräldraledig, som tycker sig känna fredagskänsla på torsdagar? Det är trots allt helt valfritt när man vill känna denna känsla. Fredagskänsla på tisdagar, varsågod. Själv är jag en sådan som mår bra av att känna skillnad på vardag och helg – vem tycker förresten inte att helgerna är bra mycket härligare, men så är det ju så festligt att vara hemma med barn – som en lång fest, så man kan gott och väl smygstarta lite på helgfeelingen.

Så torsdag och andra förskoleförmiddagen för storebror den här veckan. Varje morgon när de har samling sjunger de om veckans dagar, något jag försöker repetera hemma. Han har dock inte kommit längre än till veckans första dag ännu. ”Vad är det för dag idag?” ”Måndaa”. Men det är väl bara en tidsfråga innan han får torsdags-fredagskänsla han med.

Semlan och mamman gick hem och körde det här online-passet från SATS. Bootylicious. Ett pass för rumpa, lår, mage – och flås! Jädrans! Skyller på att jag fick barn för tre månader sedan när jag inte kan göra enbensböj med ena benet rakt fram och rumpan ner i golvet, haha! Men de andra övningarna gick att ta ut gott och väl. Till exempel mängder av utfall och enbensburpee med snurr och klapp. Skön start på dagen kan man säga. Semlan höll på att skratta ihjäl sig åt mamma.

Och det fick bli uppvärmning för en veckostädning till toner av min lilla tjej. Och så somnade hon fint och jag sitter här – utvilad, nytränad och nystädat, med en efterlängtad Nespresso och tvättmaskinens avkopplande arbetsklang i bakgrunden. Nu ska jag trycka ner en till kapsel i maskinen. Vad gör ni då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s