Morotssoppa med kokosmjölk och ingefära

2016291854324792_sbig.jpg201629185432570_sbig.jpg

Gjorde godaste soppan på sådant vi hade hemma. Verkligen! Något utöver den vanliga vardagssoppan. Fick nio av tio av sambon och då undrar jag lite var han åt tiopoängare. Delikat, väldigt hälsosam och superenkelt att göra!

Ingredienser 2-4 portioner

  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • ingefära, rikligt flera cm
  • 1 tsk sambal oelek
  • ca 800 gram morot
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 liter vatten
  • salt och peppar
  • 1 burk kokosmjölk
  • Servera med gräddfil eller till exempel turkisk yoghurt, koriander, chili

Gör så här:

  1. Hacka och fräs lök, vitlök och ingefära i olja
  2. Skala och skär morötterna i bitar
  3. Tillsätt vatten, buljongtärningar, salt, peppar, hela burken kokosmjölk och morötterna och låt koka i ca 20 minuter tills morötterna känns mjuka
  4. Blanda i 1 tsk sambal oelek
  5. Mixa soppan slät
  6. Toppa med lite gräddfil och koriander

Smaklig måltid!​

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s