Haj- och fjärilsmåndag

2016281638408770_sbig2016281638412992_sbig2016281638415023_sbig2016281638417064_sbig

Olivers första ordvits: Hajååå! Ni hajar! Hallå fast till hajen.

Aktiva dagar! I lördags var vi och badade på badhus hela familjen. Igår bio för mig och storebror då som sagt och idag – förskolelediga måndagen kände vi för att hitta på något kul, bara vi tre, så i förmiddags drog vi iväg till Fjärilshuset i Hagaparken. Höjdpunkten var såklart hajarna! Det är inga små hajar på det stället. Nästan lite läskigt. Men vad som var bra mycket läskigare – enligt oliven, var fjärilarna och jag är nog beredd att hålla med. Hajarna är trots allt bakom glas. Fjärilarna, och då pratar vi inga små trädgårdsfjärilar utan fågelliknande varelser flaxar helt ohämmat rakt emot en. Efter en pannkakslunch begav vi oss ut i det fina vädret igen och småttingarna somnade på direkten.

Åhej vilket väder! Nu blev det vår. I alla fall för en dag, för att tro att det blir vår i början av februari är ju av erfarenhet ganska naivt. Hur som helst. Solen värmde, loggarna joggade och fåglarna kvittrade. Supernjut på den promenaden i Hagaparken!

På vägen hem blev det en sväng förbi öppna förskolan för lite lek och trevlig, rolig sångstund.

15 kilometer gick vi visst i det fina vädret idag!

2016281638426439_sbig

Så roligt, men så till något tråkigt, och sorgligt och så vidare. När vi kom fram till Fjärilshuset upptäckte vi att Rainbow Dash (favoriten-nummer-ett-viktigaste-av-alla-går-aldrig-någonstans-utan) hade ramlat ur vagnen. Vad gör man?! Går in på Lekia på vägen hem. När oliven dock väl förstod att hans Rainbow Dash (bikos bash), den mjuka med diverse olika fläckar och smutsiga man, verkligen var borta kom tårarna. Först ville han inte ha någon ny. De kändes liksom så nya. Men nu sitter de och kollar på Barnkanalen ihop – han, lejon och Rainbow och det ser ut som att han har kommit över det.

Nej, nu ska vi fortsätta på öppna förskole-sångstundslåtarna. Det höjer stämningen här hemma när mörkret lagt sig och innan middagsdags när energin är låg. Selmis har redan börjat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s