Bananuffins med pekancrunch

Igår bakade jag muffins som jag lyxade till med en nötig crunch. Väldigt goda helt enkelt!
 

Ingredienser (ca 18 mellanstora muffins):

  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk kanel
  • 4 ägg
  • 2 bananer
  • 4 dl vetemjöl

Crunch:

  • 3/4 dl brunfarin (jag tog kokossocker)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 msk havregryn
  • 3/4 dl hackade pekannötter

Gör så här:

Crunch

  1. Blanda samman brunfarin, vetemjöl och smör i en skål.
  2. Tillsätt havregryn och pekannötter och röra samman till en grynig massa.
Muffins
  1. Sätt ugen på 200 grader,
  2. Rör smör och socker till en jämn smet, gärna med elvisp eller mixer.
  3. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker.
  4. Blanda i äggen, bananer och vetemjöl och rör snabbt ihop till en jämn smet.
  5. Fyll muffinsformarna till 3/4 med smet.
  6. Fördela över crunchen över muffinsen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
 

 
Nyss hemkommen från en vinterpromenad, minus 8 grader, sol och snöflingor som dalade ner genom luften. Vintern är jättevacker, men just nu, just idag är jag så makalöst less på vinter och kyla. Att behöva ägna en halvtimme åt påklädning för varje gång man ska gå ut. Och sedan att inte själv lära sig utan klä sig för varmt eller för kallt varje gång. Dagens fem kilometerdubbelvagns-pw med inslag av små joggingsteg var vidrigt varm i polar-dunjackan, men för det har jag bara mig själv att skylla. Nästa gång vet jag bättre. På vägen hem hade vi ett väldigt misslyckat besök i centrumet, utan att gå in på några detaljer. För att återgå till vintern. Förra var näst intill obefintlig och innan det bodde vi utomlands i fyra år och hade bara ungefär en månads vinter innan det blev vår – det var lagom. Men för att se det från den ljusa sidan, det kommer bli helt f a n t a s t i s k t när det äntligen blir vår och sommar och man kan gå ut som man är och slippa berget av grus och slask av vagnen innanför dörren. 
 
Nu, kaffe och muffins.
 

9 reaktioner på ”Bananuffins med pekancrunch

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s