Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry

 
Kanske inte den mest bildsköna rätten, men verkligen bland det godaste jag lagat på länge. Så otroligt saftigt, smakrikt och lagom spicy. Bara måste skriva ned och dela med mig av det här receptet!
 
 
Ingredienser
  • 400 gram kycklingfärs (vi hade dock ca 250 gram för två personer och halverade då mängden ströbröd)
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2-3 msk röd currypasta
  • 1 ägg
  • 1/2-1 dl ströbröd (beroende på mängd kycklingfärd)
  • 1 stor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • fisksås (kan uteslutas)
  • koriander (kan uteslutas)
  • rapsolja till stekning
Gör såhär:
  1. Blanda 1 dl kokosmjölk, 1 msk currypasta,1  ägg och ströbröd och låt det svälla några minuter. Blanda sedan ned lök, vitlök och kycklingfärs.
  2. Forma till köttbullar och stek i olja.
  3. När kycklingbullarna stekt klart (behöver dock inte vara helt genomstekta) höll över resten av kokosmjölken, 1 msk röd currypasta, kycklingbuljong och några skvättar fisksås för mer smak. Låt koka cirka 10 minuter så att såsen kokar in i köttbullarna. 
  4. Servera med krispig sallad och ris.
 

6 reaktioner på ”Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s