Blomkålssoppa och zucchinibröd

Till torsdagsmiddag fick det bli soppa och bröd. Det här är en av mina favoritsoppor! Krämig, god, smakrik, värmande vitamin- och mineralbomb. Passar perfekt såhär års när det är upp mot 20 grader kallt ute. Ja, det är sant. -19 står det här i Stockholm. Vi stannar inne idag.

 
 
Blomkålssoppa, två stora portioner eller fyra små.
 
Ingreidenser:
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong 
  • 1 dl grädde/créme fraiche
  • Salt, peppar 
  • Kryddor, tex timjan cayenpeppar, paprikapulver 
Gör såhär:
  1. Hetta upp smör eller olja och stek hackad lök och vitlök.
  2. Tillsätt vatten och buljongtärning.
  3. Dela blomkålen i buketter och lägg ner i kokande vattnet.
  4. Låt koka tills blomkålen mjuknat.
  5. Häll i grädde eller creme fraiche och låt koka upp.
  6. Mixa! 
  7. Krydda.
  8. Servera!
 

 
 
Zucchinibröd
 
Ingredienser:
  • 3 dl zucchini riven
  • 8 ägg
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 mak chiafrön
  • 3 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver 
  • 2 msk solroskärnor eller andra frön
Gör såhär:
  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och blanda i zucchinin. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ihop. 
  3. Grädda ca 15 min som muffins och längre som limpa/bröd.
 
Brödet är glutenfritt och går enormt snabbt att slänga ihop!
 
 
Blev TV-dinner för oss eftersom storebror kände sig hängig och ville ha sällskap i soffan.
 

3 reaktioner på ”Blomkålssoppa och zucchinibröd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s