Back to basisk

Slängde ihop en jättesnabb och fräsch vardagsmiddag igår. Rödbetor med fetaost och köttbullar (småbarnsfamilj javisst). Skar betorna i klyftor, ringlade över olja, salt och peppar, in i ugnen på 200 grader ca 30 minuter och smulade över fetaost. För övrigt är rödbetor otroligt nyttigt och kan till och med höja konditionen!
 
Apropå rödbetor och hemmadagar har jag druckit alldeles för mycket kaffe senaste tiden. Lätt hänt efter graviditeten när det äntligen smakar gott igen och när man är föräldraledig. Vad har det med rödbetor att göra tänker ni nu. Jo, rödbetor är baskiskt. Kaffe är surt. Ramlade över några sidor som var otroligt intressanta (googla sur/basisk kost så får ni se) och gav mig ett nytt perspektiv på varför man ska äta mycket frukt och grönt och mindre av socker, läsk, kaffe, kött, halvfabrikat och så vidare. Och hur det kan leda till sämre och bättre hälsa, immunförsvar, magproblem med mera. Det handlar alltså inte om kolhydrater, fetter, eller vitaminer utan om PH-värdet i magen och i kroppen och man ska eftersträva basiskt framför surt. Visste ni förresten att sura frukter som citron, apelsin pch grapefrukt är bland det mest osura, det vill säga basiska, man kan äta? I kroppen omvabdlas det starkt baskiskt och är därmed bra för magen. Som sagt, intressant. Men som med allt annat handlar det om balans. Att räkna ”sura”och basiska värden på livsmedel vore en överdrift. Tror däremot att alla skulle må bättre av att tänka på att boosta sig själva med mer basisk kost. Så kompensera nästa kopp kaffe med lite citronvatten. 
 
Kändes därför extra bra med avokado på frukostmackan idag. Dessutom är det ju så gott!
 
 

7 reaktioner på ”Back to basisk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s