Kycklinggryta med vitt vin, champinjoner och bönor

Igår lagade jag den här rätten för andra gången och nu är det dags att dela med mig av och därmed arkivera i receptkategorin. Perfekt bjudgryta såhär års eller att bara laga till familjen och då få rester eller matlådor att äta dagen efter eller frysa in. Den här typen av mat går dock just nu inte hem hos storebror – han typ men var är maten, var är pastan eller mosen? Däremot älskar han baugett och smör som vi serverar med.
 
 

Ingredienser:

  • 1 kg kycklinglårfiléer
  • 1 stor lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 5 dl vatten
  • 1 burk tomater
  • 3 dl vitt vin
  • 500 g champinjoner
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 kruka timjan
  • salt, peppar, smör
Gör såhär:
  1. Putsa och skär kycklinglårfiléerna i stora bitar. Skala, finhacka och stek lök och vitlök i olja. Låt kycklingen fräsa med en stund på hög värme. Krydda med salt och peppar
  2. Tillsätt oregano, tomatpuré, buljongtärning, vatten, tomater och vin. Låt puttra under lock 20-30 min
  3. Ansa och skär svampen i skivor. Bryn smöret och stek svampen på hög värme. Krydda med salt och peppar
  4. Lägg i svampen och låt koka ytterligare 5 min. Hacka timjanen fint och rör ner den strax före servering. Servera med bröd

4 reaktioner på ”Kycklinggryta med vitt vin, champinjoner och bönor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s