Måndag och 3-månaderskontroll på BVC

Tjejen i kassan på Espresso House: ”Är det Rainbow Dash där i vagnen också?” Pluspoäng på den. Vi går aldrig någonstans utan Rainbow Dash. Inte utan Rarity efter jul heller förresten. Kaffet smakade lika gott som vanligt. De små sov i vangnen. Återhämtade sig från besöket på BVC där vi var på 3-månaderskontroll.
 
Vägning, mätning och vaccination. 7340 gram vägde hon stora lilla tjejen som följer sin kurva perfekt. Ändå aningen mindre än storebror som hade gått upp till drygt hela 9000 gram med samma startvikt (3600 gram) och vid samma ålder. Han åt dock hela nätterna och hon sover hela nätterna, vilket jag tycker är mycket klokt. Ändå skönt med knubbiga bebisar, bra att ha lite att ta av och lite valkar att gosa med. Sprutorna gjorde såklart ont, men det gick snabbt över. Eftersom vår lilla tjej här nu väldigt sällan är ledsen eller gråter tar det liksom extra hårt när jag väl hör ledsna toner – då vet jag att något gör ont eller inte stämmer. Den stolta storebrodern var i alla fall på strålande humör. Spännande att vara med lillasysyter på undersökning. Dansade, sjöng, flög omkring och daskade BVC sköterskan på rumpan och skrattade högt (oklart vad som hände där).
 
 
För övrigt är det vansinnigt kallt. Snöar gör det också och vintern är här på allvar! Och nu ska julen åka ut!
 

8 reaktioner på ”Måndag och 3-månaderskontroll på BVC

 1. Oj så liten isabelle var då, hon vägde prick 2kg mindre då hon var 3mån, hon vägde 7½kg då hon var 7mån =D, 9,2kg vägde hon då hon var 1 år =D

  Gilla

 2. Roligt att de verkligen är så olika småttingarna! Noah väger nog runt 7300 nu när han är 5 månader ☺ ganska lång dock han är redan 68 cm så en långsmal bebis är det jag har fått hehe

  Gilla

 3. Huvudsaken är ju att de följer sina kurvor men det är ju lite kul att det kan vara så olika! Elicia vägde strax över 7000 på 6 mån kontrollen och då ligger hon lite över "normal" kurvan. Men vi får nog rätt "taniga" barn, Vincent väger mindre än vad hans 1 år yngre kusin gör haha. Då är de 1.5 respektive 2.5 år.

  Gilla

 4. Oj vad olika det kan vara. Freja vägde 8,3 när hon var 1 år och nu väger hon 9,6 vid ca 1,5 år. 😂 Hon äter hela tiden så vikten borde peka uppåt tycker jag. Oliver var då rolig, något han har sett på tv?

  Gilla

 5. Avundsjukan! Min lilla är snart 6 månader och äter fortfarande varannan timme dygnet runt – det där med att sova hela natten är liksom en utopi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s