Ännu en mysig dag

I stressiga syskon-ochtvåårssituationer när man (försöker) bevara lugnet, andas djupt, inte bli alltför arg och tänka sådantdär KBT-tänk, ”vad är egentligen det värsta som kan hända just nu?”. Så inser man ganska snabbt –  Mitt barn försvinner. Det handlar då inte om makaronhav på golvet eller skyltfönsterincidenter utan om simpel springa iväg så fort jag kan-busstreck. Inte roligt! Inte alls roligt! Jättekul tycker han. Vansinnigt kul.
 
Som idag när vi var ute och fikade och allt var hur lugnt och mysigt som helst. Jag ammade selmis. Då sprang han helt plötsligt allt han hade. Skuttade fnittrande över kuddarna i soffan, kastade sig över en bänk och kutade iväg i strumpfötterna, med sniglar på. Han kommer vinna SM-guld på 100 meter. Bara mammakroppen är helt återställd ska vi tävla. Men mellan Waynes och Gina Tricot med ena tutten utanför tröjan är man inte alltför sugen på stafett. Jag tänkte, han stannar där, han kommer inte springa iväg. Tji fick jag. En pappa noterade min inre stress och frågade om vi behövde hjälp. Men vi fick tag i honom till slut – jag och semlan. Jätterolig lek tyckte han! Kort därpå kom nästa ryck – flygande start. In på biblioteket den här gången. Selmis låg nedbäddad i vagnen som var fastlåst. Men det löste sig även denna gång.

 
Tog i alla fall till vara på gå in på-bibblanpiken. Så fick det bli och vi hade faktiskt en mysig och lugn stund. Läste flera böcker. Oliven sa förvisso ”igen igen” efter varje, men när man har hundratals att välja på – någon måtta får det väl vara. Följt av julklappsshopping på Lekia – storebror valde ut några fina till lillan, och några andra ärenden med bulle med saffran- och pistagesmak och stor kaffe i magen och 6 kilometer powerwalk/powernap. Klart man kan gå ut med två barn – ifall någon undrar. Ännu en mysig dag med mina små. 
 
 

5 reaktioner på ”Ännu en mysig dag

  1. Gaaahh är det första jag tänker och här brukar det vara en som lägger sig på golvet och gör sig så omöjlig det går, idag t ex så gjorde hon så när vi gick ut från affären och la sig på skitiga blöta parkeringen och börja skrika och ha sig, måttligt pinsamt för en trött mamma Mirre, folk i bilar stirrade ( i alla fall kändes det så), lyfta in en omedgörlig tös in i bilen som fortsätter skrika och gråta, jihiooo

    Gilla

  2. Haha tror t.o.m jag skrivit det har inne forr, men det ar darfor manga foraldrar har koppel pa sina barn i England. Det ser lite tokigt ut, men ar kanske praktiskt. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s