Föräldragruppspremiär

Idag var vi på något trevligt – föräldragrupp. Min första riktiga föräldragrupp i Sverige. Det vill sägs igen babysång på våning 47 i Shanghai. Så hur var det? Jättetrevligt!
 
Vi sågs på BVC. Tio mammor med bebisar från allt från Semlans ålder till upp mot åtta månader. Det var en syskongrupp – alla hade alltså syorasyskon hemma. Allt från ett år gamla (hjälp!) till upp mot sex år, men de flesta omkring olivens ålder. Kul! Vi presenterades oss själva och berättade hur allt gick. Vi ska ses en gång till, men sedan är det mer upp till oss själva att kontakta varandra för träffar. Det hela har ett socialt syfte för att träffa andra föräldrar Så efter att ha suttit kvar och pratat i lokalen en stund var vi några som deog ner i centrumet för att äta lunch. Fyra timmar gick väldigt snabbt och sedan var det dags att hämta storebror.
 
Det var väldigt roligt att träffa andra mamor och både intressant och roligt att höra om de andra småttingarna och deras storasyskon. Jag fick även en påminnelse på hur busiga små bebisar kan vara. Hur storebror var i den åldern. Att inte vilja ligga ner, åka vagn, vara vaken hela natten, äta varannan timme och så vidare. Frågan vi alla skulle svara på var om vi fick egentid med storasyskonet och jag ba’ ja, hela tiden – inget man ska ta för givet. Men så snäll som vår lilla tjej är! Så snäll, mysig, söt och nöjd. Trodde knappt att sådana bebisar existerade. Och så mycket som storebror bryr sig om henne. Så tacksam för mina små fina. Fick dock lite andra perspektiv när de som hade småttingar som börjat krypa omkring och ta saker berättade om hur storasyskonet plötsligt blivit skeptisk när småsyskonet tagit dess bilar, mjukisdjur och så vidare – när syskonet kanske ser ett litet hot som faktiskt börjar ta för sig pch krypa omkring istället för en söt liten maskot som bara ligger där och jollrar. Men den dagen! Nu njuter vi.
 
 
Kaoset som bryter ut när fem dubbelvagnar ska luncha klockan tolv? Det gick faktiskt strålande!
 

10 reaktioner på ”Föräldragruppspremiär

  1. Åh. Jag har en bebis som helst ligger i famnen hela tiden. Vet inte om jag vågar gå till föräldragruppen om två veckor, nojig förstagångsmamma som jag är. Pepp? Tack för fin blogg! Följt dig sedan din bloggstart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s