Galleriapremiär, frisörpremiär och BVC

Storebror blev hemma även idag. Snorig och hostig igen, men pigg… Dagen börade lika som gårdagen. Med allt fix i ordning och hemmaträning – kommit igång riktigt bra med den nu, dessutom tycker småttingarna att det är kul. Några ”förmiddags-innan man tagit sig iväg för att hitta på något-hemmabryt” på det. Storebror är så gullig med lillasyster. Men. Han förstår ju inte riktigt vad som är farligt och inte farligt När jag satt på toa och hon i sin babysitter trodde jag att han försökte ge henne nappen, vilket han ofta vill hjälpa henne med, men såg då till min fasa att han höll på att stoppa in en väldigt liten gris i hennes mun. Stressen!

Efter snabblunch var det dags för mammasamtal på BVC. Det är för att uppmärksamma förlossningsdepressioner som är väldigt vanliga. Pinsammaste att jag tog fel på tiden, igen. Har gjort det typ en annan gång i mitt liv och det var sista  jag var där. Hon bara och hur mår du då? Skämt och sido, var inte mycket till samtal utan mer att fylla i ett papper om sina glad- och ledsenvanor den senaste veckan. Till exempel hur ofta man gråtit. Jag ba’ och när skulle man ha hunnit det. Skämt och sido, har sjukt mycket energi och känner mig i alla fall glad. Glad och väldigt tacksam över de ht små galna liven. Så det gick snabbt. Selmis blev vägd och mätt, såhär på sex veckors-dagen. 5555 gram (lätt att komma ihåg) och 56 cm lång (som klädstorleken).

Sedan gjorde vi det. Min ”lugna stund”. De sov och jag gick. Till nya gallerian! Mall of Scandinavia. Igår kväll hade det varit invigning och det hade tydligen varit kaos. Folk hade svimmat. Så hur var det? Drömmen vore att det inte hade varit något folk där. Men det var det. Kände att andra öppningsdagen, fredag lunch med dubbelvagn inte var bästa valet. De små fick inte ens se den. Men fantastiskt kort och gott. Vi ses igen någon gång…

 

Borta bra men hemma bäst. Gick hem till vårt centrum istället, som liksom verkade bra mycket lugnare än vanligt – det kanske det var också. Och fikade på Waynes. Jag, storebror och lillasyster. Brukar gå sådär att sitta stilla och fika med tvååringen to be. Men plötsligt händer det. Han var lugn som en filbunke och det var iktigt mysigt. Faktiskt! Vi delade på en stor bulle. Jag fick i mig en stor kaffe och selmis mjölk.

Fikat gjorde sitt. Ny energi och vi gjorde slag i sak. Frisörpremiär! Allra första gången oliven blev klippt hos frisör och med sax. Hans hår växer som gödslat ogräs, men det brukar vara pappan som klipper lite hafsigt med rakapparaten. Så hur gick det? Han var blyg. Först var frisörstols-bilen spännande, sedan inte alls. Skynket fick inte vara på så det som till slut blev jobbigt var såklart allt sticksigt hår – för det blev en hel del. Han har mycket och tjockt hår den här lille mannen. Galant gick det i alla fall, nästan hela tiden. Han satt i mitt knä och jag var väldigt förvånad över hur lugn han var. Tröttnade ordentligt framåt slutet – då blev det storgråt, men blev genast glad när han fick se hur fint det blev, hur coolt det var med lila och när han fick komma hem och duscha – det uppskattade även jag.

Låt mig få presentera – före och efter.
 
 
Discofrilan är fixad. Popcornen står på bordet. Nu kan det få spöregna.
 
Trevlig fredag på er!
 

3 reaktioner på ”Galleriapremiär, frisörpremiär och BVC

  1. Tycker det är toppenbra att de kollar upp en sådär faktiskt, jag fick ju en rejäl sväng av depprission, satt ju i i 8mån, så jag hade önskat att jag fått hjälp tidigare

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s