Grönkålssoppa och matmuffins

Torsdagsenergin. Broccoli- och grönkålssoppa med matmuffinsarna som vi bakade tidigare idag. Supergott och superfood – speciellt det förstnämnda, hälsoboost! Gissa om oliven var besviken på muffinssmeten, men rresultatet blev i alla fall bra.
 
 
Broccoli- och grönkålssoppa:
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 300 gram broccoli
  • 200 gram grönkål
  • 2 stora potatisar
  • 1,2 liter vatten
  • Matlagningsgrädde 
  • 2 buljongtärningar
  • Salt och peppar
  1. Bryn lök och vitlök i olivolja i en stor gryta/kastrull.
  2. Häll på vatten, buljongtärningar och koka resten av ingredienserna.
  3. Mixa till en slät soppa.
  4. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Matmuffins med fetaost och majs:
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl dinkelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • salt och peppar
  • 3 ägg
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl fil eller yoghurt
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 purjolök
  • 1 burk majs
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna.
  3. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Häll i mjölblandningen.
  4. Rör i fetaost, lök och majs.
  5. Häll ner smeten i muffinformar och baka i ugnen i cirka 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
 

En reaktion på ”Grönkålssoppa och matmuffins

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s