En helt vanlig torsdag med semlan och oliven

Sådana här dagar gillar jag. Den höll på att ta fel väg när storhandlingen från Mathem kom imorse och en flaska solrosolja gått sönder i en av kassarna och vi sedan på nolltid hade oljeinpackning på hela lägenheten. Men så blev den så bra.
 
Efter den där lagom långa morgonfixningen av mig och de små och hon kom på att hon var hungrig en tjugo minuter innan vi skulle vara på BVC och storebror sedan klä-på-sig-strejkade, kom vi i alla fall fram i tid. Jag nynnade på Dr McStuffin-låten så att storebror skulle få lite större inblick i vad som försiggick. På fyra veckors (HJÄLP var tar tiden vägen)-kontrollen gick det strålande. Läkaren frågade ännu en gång om hon åt riktigt mycket varpå svaret ännu en gång blev nja, inte direkt. Inte jämfört med storebror. Hon sover ibland fyra-fem timmar sträck på natten! Det gjorde inte storebror förrän han blev ett år! Men till det viktiga. Viktkurvan gick fortfarande uppåt – rakt uppåt! Från 4,4 kilo förra veckan till 4830 gram idag. Duktig tjej! 
 
Efter lite shopping på leksaksaffären och upplockande av take away-fika gick vi hem och Facetimeade med Shanghai-Malin och Philip i Hongkong, som vi nu inte träffat på ett helt år! Konstigt, känns som igår, men killarna har blivit så stora! Nästan två timmars Facetime hade vi att prata ikapp. Oliven hann till och med somna…
 
Efter lunch klädde vi ut oss och körde lite vanlig torsdags-ansiktsmålning såhär i Halloween-tider. Oliven fick vara katt och studsade omkring och sjöng ”Lille katt, lille katt…” eller rättare sagt ”lila katt, lila katt…” en stund innan vi bestämde oss för att pysselbaka och göra Halloween-muffins a la spindlar av lakrits på glasyr. Smaken blev det inget fel på, men det blir sällan så snyggt som på bild alltså. Bilden av hur man tänkt att det ska bli gör en ofta besviken. Men vi hade riktigt roligt när vi slickade i oss smet och pimpade våra muffins. Hela köket blev ett enda bombnedslag på köpet. Det hängde kolaremmar från lådorna och det gick att åka skridskor på kaksmet. Så vad gjorde vi då?
 
Jo vi gick ut. Till lekplatsen! Det hade redan hunnit bli mörkt ute, men vad gjorde det. Luften var sådär frisk och det var precis vad vi behövde. Springa av oss! Så det gjorde vi, ordentligt. Och kastade löv på varandra. Och lekte flygplan. Och kollade så lillasyster hade det bra i vagnen. Vi tog en powerwalk på det. För att komma hem till att städa köket, äta middag och sedan köra en veckostädning av lägenheten. Natta storebror och andas ut en stund.
 
Det var en mindre uppsats om vår dag. Men det kan sådana härliga intensiva höstdagar som går i ett vara värda. Hoppas er varit lika fin!
 

2 reaktioner på ”En helt vanlig torsdag med semlan och oliven

  1. Jeg blir glad av å lese hvor fint dere har det:) Ofte kjennes det som at de som har fått to barn er mest opptatt av å klage på hvor slitsomt og tungt alt er… Du er så positiv, og velger å ha storebror hjemme disse dagene, det synes jeg er fint:) Ha en riktig fin helg:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s