Förkylningar och ledsenpremiär

Det var en läsare som undrade hur jag kunde gå igång med stavmixern när båda småttingarna sov. Är det inte helt fantastiskt?! Lillan skulle kunna sova sig igenom en explosion, eller en stavmixer. När storebror var bebis var han så lättväckt och så oerhört svår att få att somna, så vi vågade inte ens tända lamporna i sovrummet. Nu däremot – sover han så sover han. Tur för honom.
 
Inatt hade nämligen lillasyster ledsen-premiär. Snart fyra veckor och första gången hon var sådär tokledsen, arg och skrekgrät, ni vet sådär som bebisar brukar kunna. Hon har inte gjort det innan! Mellan tio, när jag tänkte gå och sova – trött av det här med vintertid, och ett, halv två var hon riktigt förbannad. Men efter det sov vi i alla fall gott. Imorse lämnade pappan oliven på förskolan. Och vi somnade om till halv elva.
 
Storebror har inte varit så mycket på förskolan sedan lillasyster kom och nu blir det nog inget mer den här veckan heller. Vi vill ju också vara med honom! Den här veckan är det höstlov och barn som har syskon och föräldrar hemma är lediga onsdag och fredag. Och så den där jädrans förkylningen som stundvis känns bra, men som aldrig vill gå över helt. Hostan är borta, men det är även matlusten. Snorig och kelsjuk. När han säger nej tack till banan, välling eller flingor är det inte hundra. 
 
Det jobbiga är att lillasyster nu även snörvlar och nyser. Stackars liten. Hoppas att det inte behöver bli värre för hennes matlust är det i alla fall inget fel på. Det har liksom inte gått att hindra. Tänk er att vara hemma med två små under två år. Och man inte kan förklara något. Har i och för sig fått storebror att hosta i armen några gånger, men ändå. När man fixar något i köket och man ser hur han petar in nappen i hennes mun, med sina snora fingrar. Man bara ”åhhh nej” och hoppas innerligt på att det inte är RS och att det stärker hennes immunförsvar på sikt.
 
 
Så nyss hemkomna från förskolan. Storebror sover och vi ska njuta av en cappucino, några rawbollar och så vidare.
 
Hoppas ni får en härlig måndag, tänkte jag skriva och precis då kom jag på att det är tisdag. //föräldraledig.
 

6 reaktioner på ”Förkylningar och ledsenpremiär

 1. Åh, vi är också i sjukträsket. Magsjukor, 40 graders feber, ögoninflammationer, you name it. Både vuxna och barn. Vab, vab och mys 😉 fast nu är jag rejält redo för friska vindar här hemma (i verkligheten är det nog några dagar kvar). Krya på er i massor

  Gilla

 2. Här är storebror för tillfället frisk men annars har han varit sjuk väldigt mycket sen förskolestart i augusti. Lillan har faktiskt klarat hans förkylningar väldigt bra (peppar, peppar). Hon fick feber när hon var 1 månad men sen dess har det bara varit lite täppt i näsan ibland. Hoppas att Selma oxå klarar sig bra!!

  Gilla

  1. Det är väl sådana tider! Tur att hon klarat sig!
   Ja det har stannat vid att hon nyst och varit lite mer täppt på kvällarna. Dock inget problem att amma och nu verkar det gått över igen *peppar peppar*.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s