18 dagar gammal semlis och BVC-besök

Den här gången vet jag att det gäller att ta vara på snuttepluttspädstiden. Det är så oerhört kort tid då de faktiskt är sådär pyttesmå och pluttiga. Kom knappt ihåg att storebror varit så liten fast det inte ens var två år sedan. Han gick i och för sig upp i vikt i raketfart, från 3,6 när han föddes till 7 kilo efter två månader. Idag var vi på BVC för att väga och mäta lillasyster.
 
Amningen fungerar nu jättebra men har ändå varit lite tveksam på om hon ätit tillräckligt, även om hennes nya väck över biceps signalerat något annat. Har nämligen haft mycket kvar efter hon ätit sig mätt och hon orkar sällan äta från båda. Antingen har jag bara riktigt mycket mjölk eller så behöver hon inte mer för att gå upp i vikt. För nu var viktkurvan mer en flaggstång än en kurva – den gick rakt upp! Från 3,7 till 4,4 kilo på en vecka. 
 
Annars fortsätter hon vara så oerhört snäll, lugn och gosig våran lilla tjej. Allt känns så lugnt! Vi sover sådär lagoma 7 timmar på natten och bara myser. Hon är oftast nöjd, förutom när hon har hicka – då kan hon tagga till. Men det är sällan och skriker eller gråter, istället nöjer hon sig med att klaga och grymta lite sött. När man håller henne i famnen syns det hur hon myser.
 
Och jag, jag kan inte sluta tyckta att hon är så vansinnigt söt hela tiden – söt när hon blir lite arg, söt när hon äter, söt när hon nyser eller sätter i halsen. Jag kan inte sluta snutta med hennes små fötter. Sluta lukta och klappa på hennes mjuka hår som doftar som sött schampo trots att hon aldrig använt tvål i hela sitt liv. Eller titta mig mätt på hennes mörka ögon.
 
Längd: 53, 5 cm (+3,5 cm)
Vikt: 4390 gram (+760 gram)
 
 
Nu blir det massa bebisgos och egentid med min lilla prinsessa innan vi hämtar världens bästa storebror på förskolan.
 

4 reaktioner på ”18 dagar gammal semlis och BVC-besök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s