Första intervallpasset efter förlossningen

Äntligen lite svett och rosiga kinder. Var ett tag sedan kroppen och magen tillät pulshöjning. Började bli lite tjatigt med bara promenader i samma tempo varje dag och nu var kroppen redo för något nytt. Lite tempo och flås. Så 17 dagar post förlossning och check på en lightversion av backträning – backträning med vagn!
 
Att gå i backar är ett utmärkt sätt stt köra intervaller på utan att springa. Med vagn är dessutom som ett långt Mammamage-pass i sig – grym träning om man tänker på hållningen, drar in magen, aktiverar lår och rumpa – lite som att man skulle åka fristil upp och känner muskelkontakt. Stärker den inre magmuskulaturen såväl som bäckenbotten.
 
Dock viktigt att inte pressa kroppen under eller efter graviditet. Det får inte göra ont någonstans. Efter första graviditeten tog det ett par månader innan jag ens ville powerwalka, men den här gången har jag inte ont någonstans. 
 
Så…
 
Gick snabbt upp för lång backe, cirka 400 meter, och då menar jag snabbt. Tänkte på hållning, att dra in magen och skjuta ifrån.
Gick ner som vila. Tänkte även då på hållningen och växlande mellan att hålla vagnen i en hand för att aktivera bålen på olika sätt.
Upp och ner cirka 8 gånger.
 

 

5 reaktioner på ”Första intervallpasset efter förlossningen

  1. Oj, det hade jag nog inte fixat ens nu! Eller jo kanske, men jag vågar inte ta i riktigt än. Nä, nu ska jag göra mammamage och lite yoga innan det är dags att sova! 😉

    Gilla

  2. Skönt att du känner dej pigg och stark så du fixar lite intervaller! Träning är det bästa…tänk så mycket du har vunnit på att ha hållit igång även under graviditeten 🙂

    Kram P

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s