Fredag och en ny slags vardag

Måndag idag? Nä, men var tvungen att tänka efter både en och två gånger. Innan jag insåg att det var FREDAG!I alla fall. Nytt för i dag: Morgonrutiner, frukost och påklädnad för två kids. Tillbaka till vardagen! Jobb och dagis.
 
Det är klart att det är lite intensivt där en timme. Det vet man ju bara hur det är när man ska iväg med en bäbis. Man kommer liksom a l d r i g iväg någon gång. Bara amma en gång till. Bara byta blöja en gång till. Så har man en halvtrotsig, tokig tvååring också. Men som tur är en otroligt snäll och go tvååring. Han var så hjälpsam i morse! Skrattade när bäbisen drack ”blupp” (mjölk, fråga mig inte varför) från mamma. Klappade henne på huvudet när hon var ledsen. Och satt fint och väntade i vagnen i fullt påklädd (så fort vantarna satt på blev han nöjd) när jag klädde på den minsta.
 
Han var dessutom överlycklig för att få gå till förskolan igen. ”Daaagis, daagis, mamma, bäbis, dagis!” plus hans bästis namn – så lät det hela morgonen. Efter en hejdåkram till pappan knuffade han ut honom genom dörren. Så fort vi kom fram till dagis sa han ”häääjå mamma, häääjå bäbis” och sprang fram och kramade sin bästa kompis. Kändes bra!
 
Något annat som känns bra är tjejmys! Vi tog en långpromenad i Hagaparken. 7 kilometer. Det är så jädrans vackert ute nu! Minus en grad idag och frostklädda vita fält som möter orangea löv och krispig luft. Att man hela tiden har världens sötsak framför sig som man liksom inte kan titta sig mätt på gör det inte direkt sämre. 
 
 
Nu: Kaffe och sedan eventuellt tvång-powernap för mamman. Annars kommer man troligtvis att däcka någon gång på eftermiddagen efter att vi hämtat oliven från förskolan. Och då är det för sent.
 
Trevlig fredag på er!
 

2 reaktioner på ”Fredag och en ny slags vardag

  1. Vilka fantastiska bilder, Karin! Vem mår inte gott av en promenad där?! 🙂 Tycker det är så mysigt att kika in här hos dig, ännu mer sen lilla Semlan kom 🙂 Grattis igen! Kram på er

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s