Nätter med nyfödd semla

Det här är nästan lite svårt att ta in. Med en vecka gammal semla vaknar jag sju på morgonen och är totalt utvilad och redo för dagen. Vi har fått världens snällaste bebis.
 
Allt är väldigt annorlunda än sist och det kommer jag nog att gå in mer på. Men med oliven sov jag nog inte såhär bra någon (menar verkligen någon) natt innan han var 11 månader. Han åt alltid varannan timme, vilket bidrog till stt djupsömnen ständigt uteblev. Han hade även svårt att somna om. Han kunde heller inte somna om han inte flög omkring i rummet som en kettlebell-sving under maratonpass. Hon sover 4 timmar i sträck! Vaknar och äter en gång och somnar om vid bröstet. Hon kan sova i vaggan och somnar av amning eller att man ligger och tittar och klappar på henne.
 
Så inatt. Somnar vid elva. Semlan i babynest mellan oss. Vaknar av världens sötaste små steg utanför dörren. Oliven kommer in, mumlar något sött om bebis, klappar på henne och gosar sedan in sig i mitt hår. Semlan flyttar till vaggan bredvid sängen. Ammar ordentligt vid halv fyra och byter en blöja med snudd på storebrorsvikt, vilket tyder på att hon får i sig gott om käk. Hela familjen vaknar 06.50, inte ens sådär toktidigt. Semlan äter frukost och somnar om. Vi andra är sugna på mjölk, frukost, kaffe, morgonshowen osv. Och det är fredag! Det här står man ju ut med.
 
Semlan en vecka gammal.
Kan det vara nybörjartur?
 
GOD MORGON!
 
 

18 reaktioner på ”Nätter med nyfödd semla

 1. Jag vet inte, eller har det liite med att göra att pojkar och flickor är annorlunda (oftast). Vår tjej var som du beskriver Selma. Lugn, sov bra, nöjd för det mesta. Vänners barn (de som har en av varje) beskriver deras dotter likadant medan de beskriver sonen som mer energisk, sov sämre, skrek mer osv. Klart det inte alltid är så men ibland är det kanske lite genetik som spelar in. Och tur ibland såklart. 🙂 Trevlig helg!

  Gilla

 2. ÅH vad kul det är att läsa om tvåbarnslivet. Så glad att förlossningen gick bra för dig också! Trots brist på epiduralpaus? Ser fram emot förlossningsberättelse 😀

  Gilla

 3. Jag har upplevt precis samma. Vi har oxå 22 mån mellan barnen. Första barnet som är en pojke som precis som oliver vaknade varannan timma till typ 9 månaders ålder. Lillasyster har kunnat sova 4-6 timmar i sträck sedan födseln och är så mycket nöjdare. Dock så krånglar hon ganska mycket med sömnen nu vid 4 månader men jag hoppas på övergående utvecklingsfas. Dessa faser märks mer med nöjd bebis än med en mer missnöjd, hehe.

  Gilla

 4. Åh vad härligt! Båda mina barn har varit sömnmässigt väldigt lika, sov bra redan från början förutom att de åt ofta nattetid första veckorna. Sen började de tunna ut ätandet och sov nån helnatt redan vid 4 veckor. Nu är minsta tio månader och sover 12 timmar i sträck, så skööönt! Jag stressade mycket över oro för att tvåan inte skulle sova lika bra som ettan, hur bra kan man få det liksom?! Men det hade jag ju verkligen inte behövt oroa mig för såhär i efterhand 🙂 Ettan är en tjej och tvåan en kille, så jag vet inte om jag tror att kön påverkar sömnmönster, det är nog personlighet!

  Gilla

  1. Jag oroade mig nog lite för motsatsen, att min andra nu skulle sova lika dåligt och amma lika ofta i början som första, men det hade jag ju inte heller behövt göra:)

   Gilla

 5. Min lilla semla är likadan! Nu vid fyra månader något mer aktiv på natten, vill ibland "prata" en stund. Men sover mycket och äter snabbt. Kanske har med namnet att göra? 😉

  Gilla

 6. Min dotter var likadan. Från 2 månader vaknade hon en gång per natt och vid 5 månader sover hon hela nätter och gör det fortfarande (2 år och 2 månader). Vissa barn är nog bara så 🙂 vi hade dock rutiner för natten sen hon var liten. Gjorde samma sak varje kväll, kanske det som också spelade in att hon fattade det var natt till slut….

  Gilla

 7. Der här är så skönt att läsa för precis där är jag nu, där du var tidigare med din son. En liten kille som äter varannan timme och som typ alltid måste sövas i rörelse (och gärna sova så också). Har inte sovit mer än två timmar i sträck på månader! Just därför känns det hoppfullt inför eventuella syskon när jag läser att semlan är helt annat mot för sin storebror, haha. 😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s