Hej från bullmorsan

Imorse fick jag för första gången smaka på hur det kändes att höra gråt efter jag gått ut genom dörren på förskolan. Inte hänt sedan starten i december, men ändå, fy vad jobbigt! Men det var en sådan morgon. Regnigt och grått – då en annan hellre stannat hemma än att gå till jobbet, då kompisen råkade vända sig om lite för snabbt så han slog sig på kinden av misstag och när man plötsligt, efter sommaren och pappaledigheten tagit slut, faktiskt blivit mammig. 
 
Men som tur är så är jag ju nu föräldraledig! Så efter lite fix hemma, medan jag visste att han hade det roligt och lekte, kunde jag gå och hämta honom igen. Hämtade vid elva, alldeles innan lunch och möttes av glada mamma-rop. Då satt alla killar födda 2013 – vilket är ett stort gäng på sex killar, i en ring och hade sångstund – blinka lilla stjärna, ekorren, lille katt – det är sådant som jag tycker känns så mysigt med förskolan, alla roliga aktiviteter, sånger och danser och att han får härliga kompisar. Något annat positivt är bra lunch varje dag. Hemma kan lunchfantasin tryta. Idag blev det i alla fall hans favoriträtt – falukorv och makaroner…
 
Följt av lång powernap, lek och bus på hans rum. Lille store killen kollade på favoritfilmen Toy Story och jag bakade bullar. Men hjälp, idag igen! Inne i ett innan-BF-flow kan man säga. Den här gången dock en lite nyttigare variant a la hälsokanelbullar och de blev faktiskt riktigt goda! Recept utlovas. Njuter dessutom av att kunna baka bullar hemma i Sverige nu, ha f ä r s k jäst och slippa den förbannade torrjästen som inte fick degen att jäsa. Framåt kvällen sprack det upp. Solen tittade fram och vi fick två störtsköna timmar ute i parken – fotboll och lekparksvarvet runt. Älskar redan att vara mammaledig! När vi bodde i Shanghai blev det inte lika speciellt eftersom jag ändå jobbat på distans och inte suttit på kontor på fyra år och inte redan hade en älskling hemma. Innan bebisen kommer kan får jag kvalitetstid med sin lilla älskling.
 
 
En annan aktivitet som är väldigt populär just nu…
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s