Easyline och superbär

Alarm på 05.50 snooze till 06.05. På gymmet 06.20. 40 min i Easyline-rummet. Wohoo pooower! Var evigheter sedan jag körde ett cirkelpass där, kanske i våras. Bra komplement till annan styrketräning med dessa lufttrycksmaskiner. Kör 1 min på varje maskin och byter på en gång till nästa. Idag blev det drygt 4 varv. Adderade två stationer med höftlyft och superman. Stark preggo! Nu jävlar, så bara öser man.
 
Planen är även att tänka/plöja på så under förlossningen. Men av tidigare erfarenhet vet jag nu att man kan bli helt slagen av smärtan, minst sagt. Ja, den här gången vet jag vad det innebär och är rädd att jag typ ska lägga av på grund av denna ligger-mosad-under-ett-tåg-samtidigt-som-tåget-sliter-mig-i-tusen-delar-känsla. Men bara att tuta och åka med. Och toklängta till vad det faktiskt leder till!
 
1 min benböj in the making…
 
Uppfräschning och iväg till jobbet på det. Fick med mig spontan-kaffe och blåbär på väg till tunnelbanan (har svårt att motstå både Pressbyrån/7 Eleven och frukthandeln nere på torget).
 

 
Lite kort som jag hittade om detta superbär. Blåbär har antioxidantvärde 4460! Jämför det med granatäpple 3370,  äpple 218 pch apelsin 75 (värden per 100 g/ca en portion, källa Hälsosidorna). Superbärens superbär! Har ätit mycket blåbär senast tiden och det bara måste ju vara bra när även för lillan i magen. Med tanke på att:

 
Blåbär är bra för:
 • Blodcirkulation i benen
 • Åderbrock ovh inflammationer
 • Huden
 • Motverkar blodproppar 
 • Synen
 • Motverkar högt kolesterol och sägner LDL
 • Bra vid diabetes och förebygger diabetes
 • Ögonen
 • Reglerar blodsocker och insulin
 • Skyddar cellerna för att åldras i förtid
 • Motverkar cancer
 • Bra för matsmältningen
 • Förbättrar kortidsminnet
 
God morgon onsdag!
 

5 reaktioner på ”Easyline och superbär

 1. När jag skulle föda barn första gången i januari tänkte jag bara på att andas rätt hela tiden. I 27 timmar. (I lustgas i 15 timmar ;D) Det funkade bra!

  Kunde heller inte släppa tankarna "jag är bäst på att föda mitt barn" och "det här är EN dag av mitt liv, folk står ut med värre saker".

  Och ang. smärtan: glöm för Guds skull inte bort den fantastiska känslan av epidural som äntrar kroppen mitt i allt om du har tid på dig 😀 Om du inte har tid med epidural går det ju åtminstone över fort 😀

  När du sade "aldrig mer" så sade jag "det här klarar jag lätt igen", och alla förlossningar är ju olika så denna gång får du kanske min postförlossningsupplevelse.

  Bäst av allt är ju bebisen. Vad gör man inte för att få uppleva de första sekunderna, minuterna, timmarna, dagarna, veckorna, igen, igen och igen. Man skulle ju aldrig någonsin vilja ha förlossningen ogjord. För mig var det den bästa upplevelsen jag någonsin varit med om. Börjar lipa bara av att skriva om det nu 🙂

  Det var all pepp jag kunde komma på idag, hoppas det hjälpte något.

  Gilla

  1. Andas rätt är nog VÄLDIGT viktigt! Hade en stark plan på det sist och det gick fint de första 10 timmarna (då kände jag mer, ska det inte kännas mer än såhär haha…) men upplevde däremot smärtan där när jag öppnade mig snabbt alltför stark för att ens komma ihåg att andas (tror jag typ snarare bara skrek rakt ut…) Ska försöka komma ihåg det denna gång! Och lustgas testade jag inte ens, nej till och med det glömde jag. Ska bli spännande!
   Angående epiduralen – räddningen! Kände ingen smärta alls efter det. Bara rädd för att inte hinna få den, men smart tänkt angående ifall det nu skulle inträffa:)

   Och det där ”aldrig mer”, insåg jag ändå efter ett par dagar att jag faktiskt skulle klara igen, det är trots allt en väldigt tidsbegränsad period… Och ja – det efteråt är HELT oslagbart, just vad man får. Jo, nu längtar jag allt!:)

   STORT tack för peppen!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s