Graviditetsstatus vecka 35

Graviditetsstatus: Vecka 34+1, 85,7%, 40 dagar till BF.
 
Bra sammanfattat enligt 1177: Bebisen trycker på överallt och det kan vara svårt att andas, sitta, stå och sova. Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite”. Haha vad skulle alltså inte vara svårt?
 
Veckans feta graviditetsångest: Åt gammalt smörgåspålägg i flera dagar! Fick en mindre chock när jag såg att den rökta kycklingen från Ica hade bäst före-datum för 8 dagar sedan. Glömde för en gångs skull att kolla! Fatta listeriaångesten. Verkligen på svarta listan för vad man inte ska äta när man är gravid. Dock blivit tröstad med att listeria är extremt ovanligt, (endast) cirka 1-5 gravida om året som smittas, att gravid-matreglerna är lite väl överdrivna samt att listeriautbrott så gott som alltid sker i mängd – alltså en speciell vara – det vill säga dinns den inte i förpackningen från början finns det ingen bakterie som kan växa till. Håll tummarna please! Ingen annan som gjort någon gravid-matmiss? 
 
Träning: 3-5 gånger i veckan. Promenad eller crosstrainer och styrka.
 
Graviditetskrämpor osv: Skulle kunna vara att jag börjar känna mig som en valross när jag ska vända mig från sida till sida i sängen – och det behövs ju ett antal gånger per natt eftersom bebisen kickar i sidorna och min stora bebis sparkar på den andra. Älskar dock magen och njuter av den och att känns bebisen där inne!
 
Antal kisspausar per natt: 1-2, oftast 1.
 
Cravings: Tror fortfarande inte på att dessa finns, men är nu faktiskt mindre hungrig än vanligt – magen känns full om man säger så. Men om det är något som jag skulle vara mer sugen på än något annat, är det lika som under förra graviditeten: yoghurt, yoghurtglass, mjukglass, frappes och annat sådant läskande. Dock inte isglass som jag i vanliga fall gillar för har ju som gravid något emot smaken av ”socker”, det smakar inte lika gott som vanligt.
 
Viktuppgång: Ingen aning? 10 kg? 15 kg? Imorgon är semestern slut så det kommer bli ett kärt (eller INTE) återseende med hemmet och vågen.
 
Fakta enligt 1177: ”Nu väger fostret ungefär 2,3 kilogram och är runt 46 centimeter långt. De flesta barn som föds efter vecka 34 klarar sin andning bra och behöver inte ligga i kuvös. Men de är fortfarande ömtåliga och behöver oftast hjälp att hålla värmen och få i sig näring. Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva och sova efter födelsen. Barnet vill vara nära och lyssna till kroppsljud. Livmodern tränar för förlossningen vilket kan kännas i form av förvärkar, en del svagare, andra kraftigare. En del känns inte alls, men om du lägger handen utanpå magen kan det kännas att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. En förvärk börjar från toppen av livmodern och sprider sig nedåt. De kommer regelbundet och ökar i intensitet och varar längre än sammandragningar. Hos omföderskor brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet och kännas lite oftare.”
 
 
Hur går det för er andra med bullar i ugnen?
 
 

 
 

5 reaktioner på ”Graviditetsstatus vecka 35

 1. Åh vad kul! Inte långt kvar nu för er! Hur känner sig oliven med att bli storebror? Är det något ni har pratat om?

  Själva plussade vi 2 veckor sen och jag går runt och mår illa i samband med att vara konstant hungrig plus att allt och allas fötter och skor luktar apa! Jag längtar tills jag kan njuta igen – som jag gjorde mina andra två 🙂 Men samtidigt är vi ju extremt tacksamma, även fast vi kan alla små-klaga lite då och då 😉 Kram kram

  Gilla

  1. Vad kul, stort grattis:)
   Vi pratar mycket om det, men frågan är om han förstår – tveksamt:) Han gullar dock rätt mkt med magen och säger "bäääbis" och klappar den, men förstår han verkligen att det ligger en bebis där i? Det gör ju knappt jag själv haha:) Men gulligt är det!

   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s