Lagomt kladdiga blåbärsrutor

häromdagen köpte jag en hel liten låda svenska blåbär av frukthandlaren på väg till tunnelbanan. 40 kronor och räcker till hur mycket som helst. Även perfekt att frysa in för att använda resten av året.
 
Så efter några portioner med gröt och yoghurt och småätande hade jag ändå kvar så det räckte till blåbärsbak. Hittade ett recept som var oerhört enkelt och snabbt att göra. Dessutom jättegott! Bakpulver saknas bland ingredienserna vilket gör att resultatet blir lite kladdigt – alltså ingen torr kaka, och kan jämföras med vit kladdkaka i blåbärsform.

 

Ingredienser 20-30 stycken

  • 150 g smör
  • 4 dl socker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 dl blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form. Smält smöret och låt det svalna. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljpulver i smöret. Blanda till en slät smet. Häll smeten i formen och strö över bären.Grädda mitt i  ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.

 
 
Äntligen någon som älskar att jag bakar, ”kaaaka” säger han med utsträckta armar.
 
 

9 reaktioner på ”Lagomt kladdiga blåbärsrutor

  1. Later supergott! Ska testa sen, och lyxigt med blabar till lite mer humant pris. Jag blir sa trott pa att kopa sma, sma lador i affaren for 30kr…

    Gilla

  2. Vad goda kakorna ser ut och perfekt att de är lite kladdiga. Jag har varit ute och plockat lite blåbär i skogen men köpte även några liter på torget. Underbart gott att lägga i yoghurten oxå.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s